Autor: Lauri Leet, kaasautor • 27. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rapla riigimaja väliala ehitajaga lõpetati koostöö

RKAS lõpetas Viskari OÜga töövõtuleping Rapla riigimaja ehitusel.
Foto: Raul Mee
Riigi Kinnisvara AS (RKAS) lõpetas täna Rapla riigimaja väliala ehitustööde töövõtulepingu osaühinguga Viskari seoses lepingu tingimuste olulise rikkumisega ning esitas ehitajale leppetrahvinõude.

Riigi Kinnisvara Asi teatel selgus ehituslepingu täitmise käigus, et töövõtja ei suuda järgida ehituslepingus sätestatud tähtaegu ega lubadust lõpetada ehitustööd 27. septembriks. Sellest tulenevalt on jäänud lõpuni välja ehitamata hoone peasissepääs koos invateega.

„Oleme korduvalt pöördunud töövõtja poole ja juhtinud tähelepanu nende poolt koostatud tööprojekti puudustele ning olulisele mahajäämusele ehituslepingus sätestatud tähtaegadest, mis seavad ohtu välitööde tähtaegse valmimise,“ ütles RKASi ehitusjuht Priit Püss. „Andsime ehitajale võimaluse tööde teostamisel tekkinud mahajäämuse likvideerimiseks, kuid paraku ei pidanud ehitaja antud lubadustest kinni, mistõttu olime sunnitud lepingu lõpetama,“ lisas Püss.

Viskari OÜ juhatuse liige Oliver Siitam tunnistas ehitusuudistele, et kuna lepingujärgsed tööd sattusid ettevõtte jaoks väga halvale ajale, jäi neil tõepoolest puudu võimekusest, et töid lõpule viia.

„Probleemid algasid seal juba mitu kuud tagasi objektijuhi lahkumise tõttu,” selgitab ta. Uut inimest ettevõttel leida ei õnnestunud ning kuna samal ajal olid nad seotud ka mitme teise tööga, hakkas valmimine venima.

„Eks edasi tegelevad sellega juba juristid,” märkis Siitam ning kinnitas, et puhastavad objekti poolelioleva ehitustöö jaoks paigaldatud aedadest ja haljastusest.

RKAS ja OÜ Viskari sõlmisid tänavu märtsis ehitustööde töövõtulepingu Rapla riigimaja välitööde teostamiseks summas 125 951 eurot, millele lisandub käibemaks. Ehitustööd pidid esialgse ajakava kohaselt lõppema käesoleva aasta 19. augustiks.

RKAS teostab tehtud tööde ülevaatamise, mõõtmise ja hindamise ning seejärel kuulutab oktoobris välja uue riigihanke ehitaja leidmiseks. Rapla riigimaja välitööd on kavas lõpetada tuleval suvel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785