Autorid: Lauri Leet, kaasautor, Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 26. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mõõtevahendite taatluskord muudeti leebemaks

Veemõõtjad korterites enam taatlemist ei vaja.
Foto: Erik Prozes
Tänasest kehtima hakanud majandus- ja taristuministri määrusega muutusid mõõtevahendite taatluskehtivusajad ning teatud juhtudel kaotati taatluskohustus, teatas Tehnilise Järelevalve Amet.

Muudatuste kohta saab lisainfot Tehnilise Järelevalve Ametilt.

Muutunud on ka taatluskohustuslike mõõtevahendite kasutusalad, mille kohta täpsem info on kättesaadav Riigi Teatajast.

Taatluskohustusest on vabastatud kaaluvihid, mõõtesilindrid ja mahumõõdud, korterite veearvestid, mõõtetrafod, pindalamõõtemasinad, manomeetrid, mootorsõidukite heitgaaside suitsususe mõõturid, erinevad tihedusmõõturid ja termomeetrid ning vererõhumõõturid. Vaatamata taatluskohustuse puudumisele saab kõiki mõõtevahendeid kalibreerida, et veenduda mõõtevahendi korrasolekus.

Seoses taatluskohustusest vabastamisega ei saa eelpool loetletud mõõtevahenditele enam taotleda Eesti siseriikliku mõõtevahendi tüübikinnitustunnistust.

Taatluskehtivusajad muutusid järgmistel mõõtevahenditel:

Gaasiarvestite taatluskehtivusaeg muutus piiramatuks ja gaasi leppekoguse mõõturite taatluskehtivusaeg pikenes 8-le aastale;Soojus- ja veearvestite (vee-ettevõtjatel) taatluskehtivusaeg pikenes 5-le aastale;Elektrienergiaarvestite taatluskehtivusajad ühtlustusid 12-le (elektroonsed) ja 16-le (elektromehaanilised) aastale;Esimese, teise ja kolmanda klassi mõõdulintide ja joonlaudade taatluskehtivusaeg muutus piiramatuks ning D ja S klassi ning lood-mõõdulintide taatluskehtivusaeg pikenes 4-le aastale;Mõõterataste taatluskehtivusaeg pikenes 3-le aastale.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785