Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 23. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linn kraanasid täis: 1Partner ehitab uue korterelamu

Foto: 1Partner
Järgmisel kevadel valmib 1Partner Ehitusel Tallinnas Sikupilli ja Kesklinna piiril Kappeli tänaval uus 1000-ruutmeetrine korterelamu.

Hoone arendaja, 1Partner Advisory juhi Erkki Ääremaa sõnul käib Tallinnas väga vilgas ehitustegevus, mille tulemusena saavad paljud agulid kaasaegse ilme. “Seni peamiselt vanadest puitmajadest koosnenud Kappeli tupiktänavale on kerkinud nii uus kui renoveeritud vana hoonestus. Uue Kappeli 7 maja seinad on juba püsti ning üle poole korteritest suurema kärata müüdud,” rääkis Ääremaa.

“Kuna praegu on kogu linn kraanasid täis, siis on konkurents kõrge ja tegelikult polegi lihtne müüa. Kõigile ostjaid ei jagu ja seepärast peab väga täpselt jälgima inimeste ootusi. Pigem eelistatakse väiksema korterite arvuga maju kui suuri kombinaate. Samuti peab hind olema õige, näiteks kahetoalise eest naljalt üle 130 000 ning kolmetoalise eest üle 160 000 ei maksta,” ütles Ääremaa.

Arendaja sõnul on ostjate ootused kvaliteedile viimase paari aastaga lakke tõusnud. “Kõrgekvaliteetsed viimistlusmaterjalid, kolmekordsed aknad, vesipõrandaküte ning lift ka väiksemas majas on normatiiv, millest allapoole minna ei saa. Antud projekti eripäraks on kõigi majaelanike kasutuses olev nn. värkstuba, kus saab jalgrattaid hoida ja väiksemaid parandustöid teha. Sellised ühiskondlikud ruumid on pea kohustuslikud elemendid Soomes ja Rootsis ning on nüüd levimas ka siiapoole.

16 korteriga Kappeli 7 projekteeris AB Korrus, ehitab 1Partner Ehitus OÜ ning arendab 1Partner Advisory.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785