Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 21. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TOPis troonivad betooni- ja kivitootjad

Betoonpaneelide valmistamine AS-is Talot.
Foto: Meeli Küttim
Mullu said märgatava ehkrohkem kui 1,1 kordse käibe kui ka kasumi kasvatamisega hakkama vaid 25 ehitusmaterjalitootjat. Neist pea kolmandik toodavad kohalikule turule kive, betooni ja muid raskeid materjale, mida eksportida on keeruline, kirjutab septembrikuu erileht Ehitus.

Äripäeva Ehituse kuukirjas avaldatud tabel on hulga mitmekesisem, kuid betooni- ja kivitootjad jäävad silma stabiilsusega. Kui teiste ettevõtete tabelikoht on aastatega oluliselt muutunud, siis nende tulem on samas tabeli järgus.

Esikoha TOPis pälvis AS Pinest 13 569 573 eurose käibe ja 1 699 659 eurose ärikasumiga. 2014. aasta TOPis asetus ettevõte neljandale kohale.

TOPis teise koha saavutas tänavu AS Klaasimeister ja kolmanda Eesti Höövelliist OÜ, mis mulluses pingereas olid vastavalt 42 ja 10 kohal. 

95 edetabelis osalenud materjalitootja kogukäive vähenes 5% võrra, kukkudes 1,2 miljardilt eurolt 1,1 miljardile. Keskmine käive kahanes 12,9 miljonilt eurolt 12,3 miljonile. Ligi viiendiku võrra kahanesid ka ärikasumid, koondkasum 63 miljonilt 51 miljoni euroni, keskmine kasum 665 000 eurolt 541 000-le.

Vaata kogu TOPi  Äripäevast. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785