Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 13. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mustamäe polikliiniku lammutamiseks kulub kaks kuud

Foto: Tallinna linnavalitsus
Algasid Ehitajate tee 27 asuva Mustamäe polikliiniku lammutustööd. Samale kohale saaks rajab linn järgmisel aastal uue Mustamäe tervisekeskuse.

Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Imbi Moks märkis, et tänavu septembris möödub 45 aastat tol ajal vabariigi suurima polikliiniku avamisest. „1970. aastatel paistis Mustamäe polikliinik silma nii teenuste rohkuse kui moodsa aparatuuri poolest. Jääme lootma, et Mustamäe tervisekeskusest saab tollasele polikliinikule vääriline järeltulija,“ sõnas ta.

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on rõõm tõdeda, et mustamäelaste soov, mis aastaid tagasi ka küsitlustes väljendus, on tegelikkuseks saamas. „Vana hoone lammutamisest kasvab ju välja uus ja tänapäevana tervisekeskus. Uut hoonet, kus kõrvuti perearsti ja eriarsti teenustega ka taastusravi võimalused, on Mustamäele väga vaja“, ütles Martinson. 

Uus tervisekeskus valmib plaanide järgi 2017. aasta lõpus, teatas Tallinna linnavalitsus.

Mustamäe tervisekeskuse projekteerimis- ja ehitustöid teeb ehitusfirma Rand&Tuulberg AS. Uus tervisekeskus saab olema neljakorruseline. Hoone kogupinnaks on 6806 m². 

Hoone esimesele korrusele luuakse taastusravikeskus, apteek ja kohvik; teisele korrusele eriarstiabi ruumid ja koolituskeskus. Kolmandal ja neljandal korrusel paiknevad perearstikeskused ja administratsiooni ruumid. Keldrikorrusel asuvad töötajate garderoobid, laod ja tehnilised ruumi ning samuti töötajate parkla 30-le autole.

Projekteeritava hooldushaigla ja perearstikeskuse siseviimistluse projekteerimisel on lähtutud eheduse ja loodusläheduse printsiibist, mis koos modernse fassaadi ja kaasaegsete tehnosüsteemidega pakuvad kvaliteetset tasakaalustatud keskkonda patsientidele ja töötajatele. Katuslaes asub valgusaken, mis tagab lisa päikesevalguse pääsu suurde aatriumisse.

Lääne-Tallinna Keskhaigla on uue tervisekeskuse rajamiseks taotlenud toetust Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785