Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 31. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusinseneride Liit toob Tallinna nimeka Hong Kongi arhitekti

Foto: Hong Kongi Hiina Ülikool
Hong Kongi Hiina Ülikooli professor Edward Ng Yan-yung räägib Eesti ja Soome Ehitusinseneride Liitude korraldataval rahvusvahelisel konverentsil Hong Kongi kogemusest kompaktse ja säästliku linnakeskkonna kujundamisel.

Rahvusvaheline konverents Sustainable Built Environment SBE2016, Build Green and Renovate Deep 

5.-7. oktoobril Tallinnas ja Helsingis

Vaata lisainfot siit.

 

Edward Ng Yan-Yung on oma töös spetsialiseerunud roheehitusele, keskkonnahoidlikule linnaplaneerimisele ja linnakujunduse klimatoloogilistele aspektidele. Hong Kongi piirkonna keskkonnakonsultandina arendas Ng välja päevavalguse vajaduspõhise kujundamise juhendmaterjali, tõhususel põhinevad tehnilised kriteeriumid ventilatsiooni hindamiseks ja linnaplaneerimisel kasutatavad kliimakaardid.

Hong Kongi regiooni keskkonnakonsultandina teeb ta koostööd Singapuri ja Macau valitsustega linnade kliimakaartide koostamisel. Professor Ng on kaks korda pälvinud Briti Kuningliku Arhitektide Instituudi autasu.

Konverentsi teised peaesinejad on Norra Teadus- ja Tehnoloogiaülikooli professor Arild Gustavsen, Soome arhitekt Kimmo Lylykangas, kes on spetsialiseerunud energiatõhusate majade projekteerimisele ning räägib jätkusuutlikkuse hindamisest ehituses ning Hollandi sisekliimakonsultant Atze Boestra. 

Gustavsen räägib praktilistest kogemustest nullenergia näidismajade rajamisel, Boestra käsitleb heaolu ja tööviljakusega seotud jätkusuutlikkuse aspekte, teatas Ehitusinseneride Liit. 

Konverentsi teadusliku juhi professor Jarek Kurnitski sõnul keskenduvad ligikaudu 100 konverentsiettekannet kolmele põhiteemale: tervikliku renoveerimise tehnilised lahendused ja tulemused, liginullenergiahoonete küsimused ning jätkusuutlikkuse hindamise tööriistad, sealhulgas ka ehitusprotsessi küsimused.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785