Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 25. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko skooris Bauhausi ehituse tänu sõsarettevõttele

Tiit Roben sarikapeol.
Foto: Andras Kralla
Bauhausile ehitus- ja sisustuskeskust rajava Merko Ehituse juhatuse esimees Tiit Roben selgitas sarikapeol, et Bauhausi uue hoone ehitamine Rocca al Mares läks Merkole, sest kauplusteketile huvipakkuv krunt kuulus Merko sõsarettevõttele.

“Samal ajal, kui tegime siin oma esimese keskuse lahti, valis omanik välja järgmise keskuse asukoha,” vahendas Äripäev Bauhaus Eesti juhatuse liige Ansu Saarela sõnu.

Merko juhatuse esimees Tiit Roben selgitas eilsel sarikapeol antud intervjuus, et alguses ei mahtunud Bauhaus väljavalitud krundile. Seejärel toimus aga maaoksjon, kus õnnestus soetada nii teeäärsed kui naaberkinnistu. “Bauhaus käis mööda linna uurimas, kuhu poodi teha,” lausus Roben. 

Ta täpsustanud, kui suurt kasu Merko Bauhausi rajamiselt teenib. “Meie aruannetest näeb, kui palju võidame. Ega marginaaliprotsent meil väga suur ei ole.”

Praegu on teada, et Merko ja Rannamõisa tee Kinnisvarahalduse OÜ ehituslepingu maksumus on 7,6 miljonit eurot.

Kuue kuu pärast Tallinnas avatavasse uude keskusse panustab Bauhaus 23 miljonit eurot.

Loe artiklit Bauhausi uue kaupluse ehitustakistustest Äripäevast

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785