Tartus saab nurgakivi liginullenergia lasteaed

Esmaspäeval saab nurgakivi kesklinna, Pepleri 1a krundile ehitatav lasteaed Naerumaa. Lasteaia hoone on kavandatud liginullenergia hoonena. Maja katusele paigaldatakse päikesepaneelid ning rajatakse murukatus.

Üle 120 lapse mahutav uus lasteaed avab uksed 2017. aasta sügisel, teatas Tartu linnavalitsus. 

Projekt näeb ette osaliselt ühe, osaliselt kahe ja osaliselt kolme korrusega L-kujulise hoone. Hoone idee ja arhitektuurne teostus pärineb arhitektuurivõistluse võitnud OÜ-lt Boa. Lasteaeda ehitab OÜ Mapri Ehitus. Tööde maksumus on 3 269 308 eurot.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul pakub Tartu küll juba praegu kõigile soovijatele lasteaia- või lastehoiukohti, kuid vajadus kesklinnas asuva lasteaia järele on ikkagi olemas. "Uus lasteaed oma põneva arhitektuuriga rikastab linnapilti, kuid veelgi olulisem on pakkuda meie väikestele linnakodanikele turvalist ja sõbralikku keskkonda, kus tunda end hoituna," sõnas linnapea.

Naerusuu lasteaeda tuleb kuus rühma, milles jagub kohti 120-144 lapsele. Nurgakivi panekul esinevad lasteaia Naerumaa lapsed.

Lasteaia ehitamist toetab Regionaalarengu Fond meetme "Linnapiirkondade jätkusuutlik areng" raames 2 550 000 euroga.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed