Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 19. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartus saab nurgakivi liginullenergia lasteaed

Foto: Tartu Linnavalitsus
Esmaspäeval saab nurgakivi kesklinna, Pepleri 1a krundile ehitatav lasteaed Naerumaa. Lasteaia hoone on kavandatud liginullenergia hoonena. Maja katusele paigaldatakse päikesepaneelid ning rajatakse murukatus.

Üle 120 lapse mahutav uus lasteaed avab uksed 2017. aasta sügisel, teatas Tartu linnavalitsus. 

Projekt näeb ette osaliselt ühe, osaliselt kahe ja osaliselt kolme korrusega L-kujulise hoone. Hoone idee ja arhitektuurne teostus pärineb arhitektuurivõistluse võitnud OÜ-lt Boa. Lasteaeda ehitab OÜ Mapri Ehitus. Tööde maksumus on 3 269 308 eurot.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul pakub Tartu küll juba praegu kõigile soovijatele lasteaia- või lastehoiukohti, kuid vajadus kesklinnas asuva lasteaia järele on ikkagi olemas. "Uus lasteaed oma põneva arhitektuuriga rikastab linnapilti, kuid veelgi olulisem on pakkuda meie väikestele linnakodanikele turvalist ja sõbralikku keskkonda, kus tunda end hoituna," sõnas linnapea.

Naerusuu lasteaeda tuleb kuus rühma, milles jagub kohti 120-144 lapsele. Nurgakivi panekul esinevad lasteaia Naerumaa lapsed.

Lasteaia ehitamist toetab Regionaalarengu Fond meetme "Linnapiirkondade jätkusuutlik areng" raames 2 550 000 euroga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785