Pipelife Grupi juht: ootame valitsuselt julgemaid investeeringuid torustikesse

Niels Rune Solgaard-Nielsen
Niels Rune Solgaard-Nielsen

Plastist torusüsteemide tootja Pipelife Grupi peadirektor Niels Rune Solgaard-Nielsen soovitab Eestil eeskuju võtta Põhjamaadest ja jõulisemalt teede ja torustike ehitamisse investeerida -- see tuleks kasuks majandusele tervikuna.

“Pipelife, laia valikuga plastikust torusüsteemide tootjana, sõltub väga palju infrastruktuuride arengust. Siin mängib avalik sektor väga suurt rolli, muuhulgas oma võimekusega kasutada efektiivselt Euroopa Liidu struktuurivahendeid. Hetkel näeme liiga pikka vahet eelmise programmi lõpu ning uue EL infrastruktuuri toetusprogrammi rakendamise vahel,” kritiseeris Solgaard-Nielsen intervjuus Tööstusuudistele.  

“Kui ajad on äritegevuse jaoks keerulised, siis avalik sektor peaks ette võtma konkreetseid samme, nagu näiteks investeerimine infrastruktuuri – teed, lairiba internet, avaliku sektori rajatised, maaparandus, vee/gaasi/sadevee/elektrisüsteemid. See annab tõuke kogu majandusele. Näeme otsustavat tegutsemist Põhjamaades ja soovime seda näha palju suuremas mahus ka Baltimaades,” ütles ta.  

“Me soovime näha ka valitsuse suuremat tahet toetada majandusarengut julgemalt infrastruktuuri investeeringuid tehes.”  

Joogivee, reovee, gaasi, elektri, side ja drenaaži ehitusprojektide tarbeks torusüsteeme tootval ettevõttel on tänavu plaanis käivitada kaks uut tootmisliini.  

Loe täispikka intervjuud Niels Rune Solgaard-Nielseniga Tööstusuudistest.

 

Osale arutelus

  • Harro Puusild, Tööstusuudised.ee juht
    harro@toostusuudised.ee

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed