21. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pipelife Grupi juht: ootame valitsuselt julgemaid investeeringuid torustikesse

Niels Rune Solgaard-Nielsen
Foto: Raul Mee
Plastist torusüsteemide tootja Pipelife Grupi peadirektor Niels Rune Solgaard-Nielsen soovitab Eestil eeskuju võtta Põhjamaadest ja jõulisemalt teede ja torustike ehitamisse investeerida -- see tuleks kasuks majandusele tervikuna.

“Pipelife, laia valikuga plastikust torusüsteemide tootjana, sõltub väga palju infrastruktuuride arengust. Siin mängib avalik sektor väga suurt rolli, muuhulgas oma võimekusega kasutada efektiivselt Euroopa Liidu struktuurivahendeid. Hetkel näeme liiga pikka vahet eelmise programmi lõpu ning uue EL infrastruktuuri toetusprogrammi rakendamise vahel,” kritiseeris Solgaard-Nielsen intervjuus Tööstusuudistele.  

“Kui ajad on äritegevuse jaoks keerulised, siis avalik sektor peaks ette võtma konkreetseid samme, nagu näiteks investeerimine infrastruktuuri – teed, lairiba internet, avaliku sektori rajatised, maaparandus, vee/gaasi/sadevee/elektrisüsteemid. See annab tõuke kogu majandusele. Näeme otsustavat tegutsemist Põhjamaades ja soovime seda näha palju suuremas mahus ka Baltimaades,” ütles ta.  

“Me soovime näha ka valitsuse suuremat tahet toetada majandusarengut julgemalt infrastruktuuri investeeringuid tehes.”  

Joogivee, reovee, gaasi, elektri, side ja drenaaži ehitusprojektide tarbeks torusüsteeme tootval ettevõttel on tänavu plaanis käivitada kaks uut tootmisliini.  

Loe täispikka intervjuud Niels Rune Solgaard-Nielseniga Tööstusuudistest.

 

Autor: Harro Puusild, Tööstusuudised.ee juht [email protected]

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785