Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 4. juuli 2016

Tehnikaülikool kaotab ehitusteaduskonna

Tallinnna Tehnikaülikooli peamaja

Järgmise aasta algusest kaotab Tallinna Tehnikaülikool struktuurimuudatusega seoses ka senise ehitusteaduskonna. Lõpetanute arv oli sel aastal tehnika ja tootmise kõrval suurim just ehituse valdkonnas.

Muudatusega viiakse lõpuni ülikooli struktuurireform, mille eesmärgiks on muuta Tehnikaülikool senisest paindlikumaks ja dünaamilisemaks, märgib ülikool. Lihtsamale ja läbipaistvamale juhtimisstruktuurile üleminekuga on ülikoolil ambitsioonikas eesmärk tõusta Põhjamaade parimate tehnoloogiaülikoolide hulka.

Uusi teaduskondi asuvad moodustama asutajadekaanid, kelleks on inseneriteadustes Arvo Oorn, infotehnoloogias Gert Jervan, loodusteadustes Tõnis Kanger ning majandusteadustes Enn Listra. Ühtlasi nimetas kuratoorium tehnikaülikooli võrdlusülikoolideks Aalto Ülikooli Soomest, Chalmersi Ülikooli Rootsist ja Taani Tehnikaülikooli.

„Tallinna Tehnikaülikooli missioon on olla teaduse, tehnoloogia ja innovatsiooni edendaja ning juhtiv inseneri- ja majandushariduse andja Eestis ning struktuurireformi lõpuleviimine on tähtis samm ülikooli veebruaris vastuvõetud uues arengukavas püstitatud eesmärkide saavutamiseks,“ ütles kuratooriumi esimees Gunnar Okk.

Sellel aastal lõpetas Tallinna Tehnikaülikooli 2311 tudengit, mis on ülikooli kõigi aegade parim tulemus. Lõpetanute arv oli suurim tehnika-, tootmise- ning ka ehituse valdkonnas. Lõpudiplomi saajate hulgas oli ka ligi 300 välistudengit, mis on samuti ülikooli senine rekord.

Tänavune vastuvõtt Tallinna Tehnikaülikooli lõpeb homme, 5. juulil.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688