Autor: Eva Kiisler • 1. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riia Hiltoni hoones avab uksed hoopis Radisson

Hiltoni hotelliks kavandatud hoone Riias.
Foto: D.N.H.
Tänavu suvel pidi Hiltoni hotell hakkama külalisi vastu võtma ka Riias, kuid arendaja viimaste teadete kohaselt avatakse hotelliks ehitatud hoones suve teisel poolel hoopis Park Inn by Radisson.

Kui hotellihoonet 2014. aasta lõpul ehitama hakati, teatas arendaja SIA D.N.H., et on Hilton Garden Inn hotelliketi frantsiisipartner hotelli rajamisel. Astor Groupi kuuluv D.N.H. omab Astor Hotel Riga’t ning arendab eksklusiivset Astor Residence elamuprojekti.

Esialgu oli Riia Hiltoni avamine kavandatud 2016. aasta alguseks, seejärel teatas ettevõte, et see lükkub edasi varasuvise turismihooaja algusele.

Miks üks hotellikett teisega asendati, ei ole teada. Astor Groupi esindaja Marcis Krastinsi sõnul ei saa ettevõte kommenteerida Hiltoni hotelliketi äristrateegiat Balti riikides.

Üheksakorruseline majutusasutus asub ühel Riia tuiksoonel, Kristjana Valdemara tänaval, mis ühendab südalinna Riia lennujaamaga. Asukoht valiti silmas pidades optimaalset ligipääsetavust ja otse üle Daugava jõe asuva vanalinna naabrust, teatas D.N.H.. Hotelli kõrgematelt korrustelt avanevad maalilised vaated üle jõe asuvale Riia vanalinnale.  Lisapunkte annab valitud asukohale hotellist 750 m kaugusele jääv Kipsala rahvusvaheline messikeskus. 

Hoone ehituse peatöövõtjaks on LNK Group Hotelli on kavandatud ööpäev läbi avatud restoran, baarid ja spordisaal ning konverentsikeskus.

Hilton Garden Inn on Hilton Worldwide´i keskklassi hotellide keti kaubamärk, seega oleks Tallinnas avatud hotell olnud lõunanaabrite omast luksuslikum.  

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785