Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 26. mai 2016

Ehitusspetsialistide pädevustunnistuste nõue lükkub edasi

Autor: Andras Kralla

Valitsus otsustas pikendada projekteerimise, ehitusprojekti ekspertiisi, ehitusuuringute, ehitise auditi ja omanikujärelevalve tegevusalal kutsetele ülemineku tähtaega 1. jaanuarini 2018, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Ehitusseadustiku ja planeerimisseaduse rakendamise seaduse muudatused algatas Riigikogu majanduskomisjon. 

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tegi valitsusele ettepaneku eelnõu toetada. Kultuuriministeerium toetab eelnõus esitatud ettepanekuid, kuid soovib mitte lükata edasi ehitusprojekti koostaja pädevuse tõendamise nõuet arhitektidele, kellele hakkab nõue kehtima alates 1. juulist 2016.

Vastavalt ehitusseadusele võib tulevikus ettevõtja tegutseda ehitusalal üksnes siis kui ta heaks töötava ehitusspetsialisti kvalifikatsiooni tõendab haridusele ja töökogemusele vastav pädevustunnistus.

 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688