Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 26. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusspetsialistide pädevustunnistuste nõue lükkub edasi

Foto: Andras Kralla
Valitsus otsustas pikendada projekteerimise, ehitusprojekti ekspertiisi, ehitusuuringute, ehitise auditi ja omanikujärelevalve tegevusalal kutsetele ülemineku tähtaega 1. jaanuarini 2018, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Ehitusseadustiku ja planeerimisseaduse rakendamise seaduse muudatused algatas Riigikogu majanduskomisjon. 

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tegi valitsusele ettepaneku eelnõu toetada. Kultuuriministeerium toetab eelnõus esitatud ettepanekuid, kuid soovib mitte lükata edasi ehitusprojekti koostaja pädevuse tõendamise nõuet arhitektidele, kellele hakkab nõue kehtima alates 1. juulist 2016.

Vastavalt ehitusseadusele võib tulevikus ettevõtja tegutseda ehitusalal üksnes siis kui ta heaks töötava ehitusspetsialisti kvalifikatsiooni tõendab haridusele ja töökogemusele vastav pädevustunnistus.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785