Autor: Eva Kiisler • 11. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sooman: riiklike üürikorterite taga on tuntud ehitusettevõtte lobitöö

Autor: Andras Kralla
Riiklike üürikorterite projekti taga ei ole omaalgatuslikult ükski erakond, vaid suur ja tuntud ehitusettevõte, kes varemgi munitsipaalkortereid ehitanud. Nende tentsikuks on keskmisest suurem kinnisvarabüroo, kes on seda üürikorterite teemalist lobistamist teinud juba paar aastat, kirjutab Pindi Kinnisvara partner Peep Sooman Facebooki postituses.

"Kas see on korruptsioon või mitte, ei oska mina öelda. Kulutatud ressursside järgi on s..ahaisu aga kaugele tunda. Kuidas ma seda tean? Sest ma olin 10 aastat Eesti Kinnisvarafirmade Liidu juhatuses, sellest 8 liidu juhatuse esimees ja ka mulle on korduvalt tehtud ettepanekuid selle projektiga kaasa minna ning sedakaudu olla „privileegidega ettevõtjate nimekirjas“", kirjutab Sooman. 

Sooman toob oma postituses välja seitse põhjust, miks riigi üürimajad on kõige lollim idee, mida ta viimastel aastatel on valitsejate suust kuulnud. 

Riiklike üürikorterite idee tõi 2013. aastal Ärilehele antud intervjuus avalikkuse ette samal aastal Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juhatuse esimeheks valitud Raivo Rand. Rand on Rand ja Tuulberg Grupi üks omanikke.

Rand on Tallinna linnale munitsipaalkortereid ehitanud Vallikraavi Kinnisvara üks omanikke. 

2014. aastal korraldas Eesti Ehitusettevõtjate Liit konverentsi "Üüriturg – eluase kõigile kättesaadavaks!“, kus rõhutati vajadust riiklike üürieluasemete järele. 

Loe Peep Soomani arvamust täispikkuses Äripäevast.

 

 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785