13. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metus-Est ehitas Rootsi parima klaashoone

Foto: AS Metus-Est
Eesti klaasfassaadide tootja Metuse poolt teostatud töö kuulutati Stockholmi ehitusmessil Rootsi parimaks klaashooneks 2016. Metuse ehitatud klaasfassaad konkureeris 20 tippkvaliteediga tööga ning võitis esikoha. Tegemist on esimese korraga, mil auhind omistati Eesti ettevõtte poolt teostatud tööle.

Tellija: Chalmersi TehnikakõrgkoolPeatöövõtja: Skanska Sverige ABArhitekt: White Arkitekter AB

Võidu toonud hoone asub Göteborgis, Johanneberg Teaduspargis (Johanneberg Science Park) ning kuulub Chalmersi tehnilisele kõrgkoolile. Tegemist on meie mõistes on ettevõtlusinkubaatori hoonega.

Põhja-Euroopa suurimal Stockholmi ehitusmessil kohtub igal aastal ligi 900 eksponenti kokku 30 riigist. Auhinna „ Rootsi parim klaashoone 2016“ kuulutas messil välja Rootsi Klaasitootjate Liit. Žürii hinnangul on võidutöö parim kõikides kriteeriumites: arhitektuur, funktsionaalsus ja innovatsioon. Metuse müügidirektor Juhan Tootsi sõnul oli selles projektis suur roll tellija, arhitekti, peatöövõtja ja Metuse vahelisel koostööl.

„Metus paigaldab pea 90% oma klaasfassaadidest Skandinaavias ning peamiseks eduteguriks on hea koostöö tellijaga ning vastastikune mõistmine,“ avaldas Toots lihtsa saladuse. „Kõnealuses projektis toimis see peaaegu laitmatult, “ lisas ta.

Auhind on suur erialane tunnustus ning tähendab Metuse jaoks seda, et Skandinaavia oma ala spetsialistid tunnustavad ettevõtte tööd ja kvaliteeti kõrgeimas kategoorias

AS Metus-Est on alumiinium – ja terasprofiilidest klaasitud avatäiteid valmistav ning paigaldav ettevõte.

Metus-Est tegutseb alates 1992. aastast ning kuulub Eesti omanikele.

Suurima osa ettevõtte käibest moodustab erinevate klaasfassaadide valmistamine. Pea 90% toodetest paigaldatakse Skandinaavia riikides. Metus on Eestis teinud mitme tuntud hoone klaasfassaadid nagu näiteks Eesti Kunstimuuseum KUMU, Tammsaare Ärikeskus jpt.

Hoone Fassaadid on teostatud Metuse Eesti tehases valmistatud monteeritavatest elementidest. Elementide välispindu katavad nii prinditud, taustvärvitud kui ka peegeldava efektiga klaasid. Täpne ning kvaliteetne eeltöö tehases tagas kiire ja probleemivaba fassaadide paigalduse.

Fassaadi ümarad nurgad ja korruste astmelisus on inspireeritud vette kukkunud veetilga tekitatud lainetest. Sellise fassaadi projekteerimine nõudis tihedat koostööd juba algstaadiumis arhitektidega ning Skanskaga, et saavutada tellija soovidele majanduslikult ja välisilmelt vastav tulemus.

Hoone on klassifitseeritud säästliku arendustegevuse Green Building* tasemega Kuld ning sellel on erakordselt madal energiatarbimine - alla 30 kWh/m2 kohta aastas.

Foto: AS Metus-Est
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785