11. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iga neljas korter ostetakse investeeringuks

Kortermaja
Foto: Lukas Köller/Unsplash
1Partner Kinnisvara poolt läbi viidud analüüsis, kus keskenduti viimase aasta jooksul elupinda vahetanud saja kliendi kolimise põhjuseid, selgus, et 23 protsenti pealinna korteritest osteti investeeringuks.

1Partner Kinnisvara elamispindade grupi juhi Mihkel Oiderma sõnul on investeerijate osakaal hämmastavalt suur.

“Inimestel on praegu vaba raha ja kasutatakse ära ka odavat laenuintressi. Investeerimine on massidesse jõudnud ja tõenäoliselt on päris paljusid eestlasi otseselt mõjutanud Robert Kiyosaki filosoofia ning soovitus paigutada raha üürikorterisse,” rääkis Oiderma ja lisas, et investeeringuks ostetakse kindlat tüüpi pindasid.

Kasvav turg ootab uusi kvataleid

Oiderma kinnitusel suurenes Tallinna elanike arv mullu 5200 ning viimase viie aastaga 33 000 inimese võrra. “Kasvav turg ootab soodsaid elamukvartaleid, niiöelda uut Lasnamäge. Arendajatele meeldib aga rajada kolme-nelja tuhande eurose ruutmeetri hinnaga esindusprojekte,” rääkis Oiderma.

Teine peamine kolimise põhjus on iseseisva elu alustamine, mida tehakse järjest varem. “22 protsenti vahetas elukohta tingimuste parandamiseks ning vaid kolm protsenti kolis kokkuhoiuks odavamale pinnale,” rääkis Oiderma ja lisas, et praegu on iga eestlase kohta rohkem eluruumi ruutmeetreid kui kunagi ajaloos.

Tallinlaste uue elupinna soetamise eesmärgid:

• Iseseisva elu alustamine: 27%

• Investeeringuks: 23%• Uuemale või suuremale pinnale ning elukvaliteedi parandamiseks: 22%• Tööle või perele lähemale kolimine: 18%• Suhtest tulenev kolimine (kokku/lahku): 7%• Kulude kokkuhoiuks väiksemale pinnale kolimine: 3%

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785