25. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna südalinn saab juurde uue kõrghoone

Swissoteli hoone aknast avaneva vaatele lisandub varsti uus kõrghoone
Foto: Sulev Senkel
Tallinna linnavalitsus algatas detailplaneeringu, millega soovib linn luua võimalus rajada SEB Panaga peahoone vahetusse lähedusse kuni 42 maapealse korrusega hoone.

Linna detailplaneeringu koostamise eesmärk on muuta 0,35 ha suuruse Tartu mnt 17 kinnistu ärimaa sihtotstarve elamu- ja ärimaaks ning määrata ehitusõigus kuni 42 maapealse ja kuni 3 maa-aluse korrusega äriruumidega korterelamu ehitamiseks.

Ühtlasi algatas linn Tartu mnt 17 kinnistu detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise, sest detailplaneeringu elluviimisega kaasnev tegevus omab olulist piirkonnale keskkonnamõju.

Planeeritav maa-ala asub SEB ja Swissoteli kõrghoonete läheduses ning linnaehituslikult olulises kohas linna keskuses Tartu maantee, Gonsiori, E. Viiralti ja Kivisilla tänava vahelises kvartalis.

Kontaktvööndis paiknevatel hoonetel on kuni 27 korrust. Ärimaa sihtotstarbega Tartu mnt 17 kinnistu omanik on OÜ Viis Veeringut. Praegu asub kinnistul asub 3-korruseline endine kauplus „Turist“, mis on ümber ehitatud ööklubiks.

Planeeritava ala suurim lubatud hoonete absoluutkõrgus on 130 meetrit. Kõrghoonete teemaplaneeringule korraldatud keskkonnamõju strateegilise hindamise tulemusena on eksperdid teinud ettepaneku, et kuna kõrghooned on olulise keskkonnamõjuga objektid, on iga kõrghoonet taotleva detailplaneeringu puhul vaja läbi viia keskkonnamõju strateegiline hindamine kõrghoonete mõju ulatuse täpsemaks määratlemiseks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785