27. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kadrioru tühimikud saavad täidetud

Foto: Julia-Maria Linna
Tallinna linnavalitsus kehtestab 28. jaanuari istungil detailplaneeringu, mis annab võimaluse rajada Raua asumisse R. Tobiase ja J. Vilmsi tänava vahelisele alale viis äriruumidega korterelamut.

R. Tobiase tn 1, 3, 5, 7, 9 ja J. Vilmsi tn 36, 38, 40 kruntide detailplaneering hõlmab 1,12 ha suuruse maa-ala. Detailplaneering võimaldab ehitada alale kolm kuni 6 maapealse ja kuni 2 maa aluse korrusega äriruumidega korterelamut ning kaks kuni 5 maapealse ja 1 maa-aluse korrusega äriruumidega korterelamut. Detailplaneeringu koosats K-Projekt Aktsiaselts

Planeeritud maa-ala asub Kesklinnas F. R. Faehlmanni, J. Vilmsi ja R. Tobiase tänava vahelises kvartalis, R. Tobiase ning J. Vilmsi tänava ääres. Planeeritud maa-ala asub linnakeskuse läheduses, kus on meeldiv vaikne elukeskkond ning väga hea ühendus kesklinna äri-, teenindus-, ning kultuuri- ja spordikeskustega. Lähim ühissõidukite peatus on Gonsiori tänaval ning lähim lasteaed ja kool asuvad Raua tänaval.Detailplaneeringusse kaasatud kinnistud on valdavalt hoonestamata. Enamik planeeritud maa-alal asunud hooneist on praeguseks lammutatud.Planeeringu eesmärk on kavandada linnaruum, mis oleks sarnane F. R. Faehlmanni, J. Poska, Laulupeo ja Kollase tänava äärse juba väljakujunenud hoonestuse iseloomuga. Jätkatud on piirkonnale iseloomulikku kvartaalset hoonestust. Detailplaneeringu koostamisel on osaliselt arvestatud lähiala elanike ettepanekuid ja vastuväiteid ning võrreldes esialgse lahendusega on detailplaneeringus tehtud mitmeid muudatusi ja täiendusi.

Tulevad elu- ja äriruumid maa-aluste parklatega

Piirkonna kujundamiseks on planeeritud hoonetesse kavandatud nii elu- kui äriruumid. Monotoonsuse vältimiseks on kavandatud liigendatud hooned. Liigendatud, tagasiastega katusemaastik vähendab hoone kõrguse mõju Kadrioru piiril ja on heaks üleminekuks Kadrioru ala hoonestuslaadile. Ühtlasi varjab kõrgematest ja madalamatest osadest koosnev hoone vähem päevavalgust naaberhoonetes ja siseõuedes.

Parkimiskohad on planeeritud maa-alustele parkimiskorrustele ning osaliselt avatud esimesele korrusele ja hoonete ette krundile. Planeeringualale on kavandatud kokku 203 parkimiskohta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785