25. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome ehitusturule purustama

Kuido Kaskla (Purustaja OÜ)
Foto: Eiko Kink
Suurte ja keeruliste lammutamisobjektide turuliider Eestis Purustaja OÜ juhataja Kuido Kaskla märgib, et ootab alanud aastast ehitusturu kerget elavnemist ennekõike seoses EL uue (2014-2020) eelarveperioodi projektide jõudmisega teostamise faasi. „Samas ise jätkame aktiivset Soome suunalist tegevust, mis pakkus olulist leevendust muidu üsnagi raskel 2015. aastal,” kinnitab Kaskla.

„Kui 2015. aastal vähendasime enda püsikulusid ja töötajate arvu, siis alanud aastal plaanime värbamisi vastavalt uute projektide realiseerumisele ehk projektimeeskondade tasemel. Grupisisese struktuurimuudatusena on ette näha osade töötajate liikumine meie Soome ettevõtte palgale. Sellega kaasneb kahjuks Eestis makstavate tööjõumaksude kahanemine.”

Koskla märgib, et eelarvet planeerides oodatakse siseriiklikult turu põhja läbimist, kuid samas ilma olulise põrketa ülespoole. „Prognoosime väikest käibe kasvu tänud uutele tegevussuundadele ja ekspordile. Tulemuslikkuse poole pealt tahame oluliselt vähendada kahjumi teenimist, mis iseloomustas lõppenud 2015. aastat.”

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785