Soome ehitusturule purustama

Kuido Kaskla (Purustaja OÜ)
Kuido Kaskla (Purustaja OÜ)

Suurte ja keeruliste lammutamisobjektide turuliider Eestis Purustaja OÜ juhataja Kuido Kaskla märgib, et ootab alanud aastast ehitusturu kerget elavnemist ennekõike seoses EL uue (2014-2020) eelarveperioodi projektide jõudmisega teostamise faasi. „Samas ise jätkame aktiivset Soome suunalist tegevust, mis pakkus olulist leevendust muidu üsnagi raskel 2015. aastal,” kinnitab Kaskla.

„Kui 2015. aastal vähendasime enda püsikulusid ja töötajate arvu, siis alanud aastal plaanime värbamisi vastavalt uute projektide realiseerumisele ehk projektimeeskondade tasemel. Grupisisese struktuurimuudatusena on ette näha osade töötajate liikumine meie Soome ettevõtte palgale. Sellega kaasneb kahjuks Eestis makstavate tööjõumaksude kahanemine.”

Koskla märgib, et eelarvet planeerides oodatakse siseriiklikult turu põhja läbimist, kuid samas ilma olulise põrketa ülespoole. „Prognoosime väikest käibe kasvu tänud uutele tegevussuundadele ja ekspordile. Tulemuslikkuse poole pealt tahame oluliselt vähendada kahjumi teenimist, mis iseloomustas lõppenud 2015. aastat.”

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed