13. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Need on Tartu 2015. aasta parimad ehitised

Foto: City24
Tartu Linnavalitsus kinnitas oma istungil konkursi „Aasta parim ehitis 2015“ võitjad, kus enamik võiduobjektide puhul on tegemist korterelamutega.

Konkursi žürii esimees abilinnapea Jarno Laur ütles, et 2015. ehitusaastale võib Tartus joone alla tõmmata ning et linn sai rikkamaks paljude ilusate hoonete võrra. „Erilist heameelt teeb valminud korterelamute arv, aga ennekõike nende arhitektuurne kvaliteet."

“Tänavused võidutööd paistavad silma selle poolest, et valdavalt asuvad nad ajaloolistes piirkondades või on ise suisa muinsuskaitse all. Keerulistest situatsioonidest hoolimata on kõik osapooled – tellija, projekteerija, ehitaja – andnud endast parima ja nii on saavutatud välis- ja sisearhitektuurselt ning ka tehniliselt laitmatud tervikteosed,” kommenteeris konkursi tulemusi arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja linnaarhitekt Tõnis Arjus.

Konkursi „Aasta parim ehitis 2015? võitjad:Uute korterelamute alagrupis:

Raatuse tn 68, ära märgiti Kivi tn 55/57/59 korterelamute grupp ja Laseri tn 4.

Ümberehitatud ja laiendatud korterelamute alagrupis:

Raatuse tn 49, ära märgiti Roosi tn 47.

Ümberehitatud ja laiendatud ajalooliste puitelamute alagrupis:

Kalevi tn 11, ära märgiti Vaksali tn 8 ja Kuu tn 9.

Uute üksikelamute alagrupis:

Herne tn 64, ära märgiti Side tn 12.

Ümberehitatud ja laiendatud muude hoonete alagrupis:

L. Puusepa tn 6 ja L. Puusepa tn 8, ära märgiti Tähe tn 4 ja Nooruse tn 9.

Ajaloolises piirkonnas ehitatud uute korterelamute alagrupis:

Jakobi tn 25, ära märgiti Tähtvere tn 40.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785