16. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta ehitaja tiitliga pärjati Peeter Voovere

Foto: Andres Haabu
Eesti Ehitusettevõtjate Liit (EEEL) kuulutas täna pärastlõunal liidu aastakonverentsil Swiss?tel Tallinna konverentsikeskuses konkursi „Aasta Ehitaja 2015” võitjaks aktsiaseltsi Nordecon projektijuhi Peeter Voovere. Võidu tõid Tartu Pauluse Kiriku rekonstrueerimistööd.

1. Andres Nurk – AS Eviko,Tartu Ülikooli Kliinikumi hoone rekonstrueerimise ehitustööd, L.Puusepa 6, Tartu.

2. Peeter Voovere – Nordecon AS,Tartu Pauluse Kiriku rekonstrueerimistööd.3. Ahti Suppi – Merko Ehitus Eesti AS,Kentmanni tn 6 äri- ja eluhoone ehitustööd.4. Roland Vaikmäe –Merko Ehitus Eesti AS,Narva linna veepuhastusjaama rekonstrueerimise, projekteerimis- ja ehitustööd.5. Tiit Joosti - Merko Ehitus Eesti AS,Trammitee nr 4 taristu projekteerimine ja rekonstrueerimine6. Guido Lents – TREF AS,Tartu idapoolse ringtee 2. ehitusala projekteerimine ja ehitus7. Marek Sööt – Nordecon AS,Viimsi Keskuse ehitus, Sõpruse tee 15, Viimsi8. Maksim Štšepetov – Maru Ehitus AS,Jõhvi Riigigümnaasium, Hariduse 5B, Jõhvi9. Harly Soppe – Bauschmidt OÜ,Tallinna Ehituskooli hoonete ehitustööd, Pärnu mnt 162, Tallinn10. Lauri Matteus - Ehitusfirma Rand & Tuulberg AS,Põhimaantee nr 11 Kurna liiklussõlme ehitus11. Ain Koldits –Nordecon AS,Meerhofi residents, Pirita tee 26, Tallinn

„Tuleb tunnistada, et sellel aastal oli konkurents Aasta Ehitaja tiitlile eriti tasavägine ja selleks, et võitjat välja selgitada läks žüriil vaja suisa kahte hääletusvooru. Kuigi erineva mahu ja kasutusotstarbega ning erinevate tellijate jaoks valminud objekte on üsna keeruline hinnata ning vaatamata tõdemusele, et kõik nominendid on vaieldamatult tunnustamist väärt, jõudis žürii võitja osas siiski üksmeelsele otsusele.

„Aasta Ehitaja 2015“ konkursi võitja paistis žürii hinnangul silma lisaks objekti keerukusele ja tööde kõrgele kvaliteedile ka laitmatu meeskonnatöö ja töökultuuri poolest,“ kommenteeris Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor ja konkursi "Aasta Ehitaja 2015" žürii esimees Indrek Peterson.

Konkursi "Aasta Ehitaja" eesmärk on leida parim ehitusjuht, kelle töö on pälvinud tunnustuse nii töö tellija, arhitekti, projekteerija kui ka omaniku järelvalve teostaja poolt. EEEL valis parimat ehitajat juba seitsmendat aastat järjest ning konkursi eesmärk on ehitaja ameti väärtustamine ja oma ala parimate tunnustamine.

“Aasta Ehitaja 2015” konkursi nominente võisid esitada nii EEEL-i kuuluvad kui ka Liitu mitte kuuluvad ettevõtted ja ehitusobjektide tellijad.

Konkursi žüriisse kuulusid:

Indrek Peterson, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektor

Ilmar Link, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juhatuse liigeLembit Makstin, EkspertEnno Rebane, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tegevdirektorTõnis Tarbe, Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu juhatuse aseesimeesIgor Gerasenkov, Riigi Kinninsvara AS-i ehituskorralduse osakonna juhatajaLiivi Tamm, Meediapilt OÜ juhataja

Aasta Ehitaja Peeter Voovere (Nordecon)
Foto: Andres Haabu
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785