9. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere Tark Maja maadleb ehitusvõlgadega

Rakvere Tark Maja
Autor: Rakvere Targa Maja kompetentsikeskus
Rakveresse kerkinud Tark Maja sai tänavu valmis. ning linnavalitsus sinna sisse kolinud. Kui linnavalitsus on oma uute ruumidega väga rahul, siis ehituse peatöövõtja OÜ KRTL sõnul on tellija jätnud mitmesaja tuhande euro eest arveid tasumata

Väike-Maarja firma Antaares juhatuse liige Madis Kull rääkis Virumaa Teatajale, et nende ettevõte tegi suvel Targa Maja ümbruses haljastustöid. “Vedasime mulda, istutasime puid, tööde eest esitasime umbes 7300 euro suuruse arve, mis tänini maksmata,” ütles Kull.

Septembris lubati Kulli sõnul tehtud tööde eest tasuda, ent septembriks pole veel makseid laekunudRakvere abilinnapea Rainer Miltop sõnul on linn on oma kohustused KRTLi ees täitnud ja maksmata on jäänud vaid üks väike arve.

Antaarese nõutav summa moodustab suhteliselt väikese osa rahast, mis KRTL alltöövõtjatele ja hankijatele võlgu on. OÜ KEK Elekter juhataja Alar Kivistik ütles, et nemad ootavad enam kui 30 000 eurot. “Tegime tööd veebruarist alates, esimesed arved maksti kenasti, siis hakkasid tulema viivitused ja viimased kaks arvet jäeti maksmata,” kõneles ta.

Oma raha ootavad veel Ehituslux Grupp viite tuhandet, Rakveren Kinnisvaraehitus kümmet tuhandet ning suuremad summad on tasumata JELD-WENile ja Pristisele, kus maksmata summad ulatuvad juba  100 000 euro kanti.

Loe pikemalt Virumaa Teatajast.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785