19. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Akende asemele päikesepaneelid

Foto: Michigan University
Kaasaja arhitektuur armastab endiselt klaaspinda, inimesed armastavad avaraid vaateid. Suurte klaaspindade kasutamine aga tähendab sageli ka suuremaid energiatarbimisi ning lõppkokkuvõttes kulusid hoone kasutajale. Teadlased on aga avastanud, kuidas see enda kasuks tööle panna.

3. detsembril toimub Tallinnas Swissotelis Eesti Ehituskonverents kus toome lavale nii Eesti kui ka Soome esindajad, kes räägivad, kumb riik on liginullenergiaehituses hetkel teistest ees.

Lisaks kuuleb kuidas sündis uue äri prototüüp 48 tunniga ja saab kohtuda parimate Eesti ehitusettevõtjate juhtide ja otsustajatega.

Vaata, kes on kohal ja pane ka ennast kirja.

 

Huvi päikesepaneelide vastu kasvab suure hooga nii väikeste kui ka suurte hoonete puhul. Kuid nende kasutamine piirab sageli arhitektuurilist lahendust. Michigani Ülikooli insenerid aga töötavad selle nimel, et muuta päikesepaneelid läbipaistvaks, painduvaks ja kergemaks.

Esimesed prototüübid on juba valmis. See tähendab seda, et tulevikus võivad aknatootjad olla samahästi ka päikesepaneelide tootjad ning astuda sammu lähemale mitte ainult liginullenergia ehitusele vaid aktiivhoonete ehitamisele.

Vaata videost, kuidas läbipaistad aken-päikesepaneelideni jõuti ja kuidas need töötavad.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785