Autor: Tõnu Toompark • 10. november 2015

Eluruumide ehituslubade väljastamine kasvas 53%

Autor: Raul Me

2015 III kvartalis sai statistikaameti andmetel ehitusloa 1511 eluruumi kogupindalaga 137 000 m². Eluruumide ehituslubade arvu väljastamine kasvas aastataguse ajaga võrreldes 53%, eluruumide pindala aga 21%.

Keskmise ehitusloa saanud eluruumi pindala oli 2015 III kvartalis 91 m². See on viimaste aastate üks väiksemaid näitajaid. Selle baasilt võime tõdeda, et ehituslubasid väljastatakse valdavalt korteritele, millede pind üldist keskmist allapoole tõmbab.

Suur väljastatud eluruumide ehituslubade arv lubab eeldada, et suureneb potentsiaal eluruumide müügipakkumise kasvuks. Arvestades aga olukorda, kus pangad on piiranud eluruumide arendamise finantseerimist pole sugugi imekspandav, kui üksjagu eluruumide ehituslubadest jääb sahtlipõhja paremaid aegu ootama.

Ehitusloa saanud eluruumide arv ja pind kvartalite lõikes

Ehitusloa saanud eluruumi keskmine pind kvartalite lõikes, m²

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688