Autor: Alyona Stadnik • 5. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Schmidt võtab üle K-Mosti juhi elutöö

Autor: Meeli Küttim
Kolmkümmend aastat tunneliehitusega tegelevat K-Mosti juhtinud ja aktsiate kontrollpakki omanud Anatoli Kononenko otsustas ettevõtlusest tagasi tõmbuda.

Kononenko asub Moskvas pensionipõlve nautima ning stabiilselt Äripäeva ehitusfirmade edetabelis püsinud K-Most saab uue suuromaniku.

Kononenko valis oma elutööd jätkama kogenud ehitusettevõtja Mait Schmidti, kes alustas kolm aastat tagasi Eesti ehitusturul Bauschmidti-nimelise firmaga. Enne seda müüs ta Toomas Lumanile oma osaluse börsifirmas Nordecon.

Magus kaup

„Olen juba vana inimene,“ põhjendas müügiotsust Kononenko (72). Ta räägib, et jutud tema huvist osalus ära müüa hakkasid turul levima ning talle tehti K-Mosti aktsiatele mitu ostupakkumist. Bauschmidti pakkumine oli kõige parem, tehing ootab praegu konkurentsiameti heakskiitu.

Loe pikemalt Äripäeva uudisteportaalist.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785