Uus maja läheb kolme kuuga hallitama

Hallitus korteris
Hallitus korteris

Kui uus maja korraliku ventilatsioonita jätta, võib see juba kolme kuu pärast hallitada ja seetõttu kapitaalremonti vajada.

Eriti tähelepanelik tasub olla buumi ajal seisma jäänud objektidega, mis nüüd korda tehakse, kuid ventilatsioon "unustatakse" ehitamata.

Ventilatsioonisüsteemi valikul tuleb silmas pidada mitut aspekti. OÜ Ventexpert juhatuse liikme Helar Türki sõnul on suurim viga kokkuhoid vajaliku arvel. "Arvatakse, et ilma elektri ja veeta ei saa elada, aga ilma ventilatsioonita küll," märkis ta. "Kui elad vanas rehetalus, ei ole ventilatsioon tõesti nii väga tarvilik, aga tänapäeva majad on nii õhutihedad, et puuduliku ventilatsiooni korral läheb aega umbes kolm kuud, kui maja juba seest hallitab ja tuleb teha kapitaalremont."

Põhivigadest nimetas Türk selle, et uutele kortermajadele ehitatakse ventilatsioon ühtsesse püstakusse, kust levivad ühe korteri lõhnad teise. Vanadele kortermajadele aga unustatakse renoveerimise ajal teha seina värske õhu avad, mistõttu akna põsed hallitavad.

Türk nentis, et eriti probleemsed on buumi ajal pooleli jäänud objektid, mille korda tegemisel unustatakse miskipärast ventilatsioon. "Alles käisin Viimsis ühes ridaelamu sektsioonis, mille inimene ostis suhteliselt kõrge hinnaga, aga ventilatsiooni seal ei olnud," ütles ta. Kuna objekt oli keeruka ehitusega, ei jää üle muud, kui võtta ette kapitaalremont, et torustik paigaldada. "See on aga väga nukker seis kliendile. Vaadake, mida ostate," soovitas ta.

Loe pikemalt Äripäeva uudisteportaalist.

Osale arutelus

  • Ketlin Rauk
    Äripäeva kaasautor

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed