Autor: Kaisa Gabral • 1. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Otsa: parim relv korruptsiooniga võitlemisel on konkurents

Jaanus Otsa
Autor: Andras Kralla
Ehitusettevõtja Jaanus Otsa sõnul pole tema jaoks vahet, kas Edgar Savisaar on Tallinna linnapea või mitte – tema mõjuvõim ametnike üle on olemas.

Äripäeva peadirektor Igor Rõtov küsis ehitusettevõtja Jaanus Otsa käest Äripäeva konverentsi Äriplaan 2016 laval, kuidas ta suhtub korruptsiooni Eestis ja mida arvab Edgar Savisaare tagandamisest linnapea kohalt korruptsiooni uurimise tõttu. „Savisaare mõjuvõim ametnike üle on olemas. On ta ametis või mitte, arvan, et sel suurt vahet pole,“ vastas küsimusele Otsa.

„Korruptsiooniga on nii, et on olemas edetabelid, Eesti on nendes korruptsiooni edetabelites väga heal kohal – meil korruptsiooni pole. Taani, Uus-Meremaa, Austraalia - nemad juhivad edetabelit. Rootsi on Eestist eespool. Kui ma nii vaatan, siis ma olen küll uhke, et oleme nii vähese korruptsiooniga riik,“ lausus Otsa ja tsiteeris president Lennart Meri sõnu: „Meil Eestis on kuritegevus, prostitutsioon ja korruptsioon“.Ta märkis, et üks ja parim relv korruptsiooniga võitlemisel on konkurents. „Terav konkurents toob nii otseselt kui ka kaudselt korruptandid välja ja nad süüakse välja, uskuge mind,“ rääkis Otsa.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785