1. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaanus Otsa järgmise aasta kaks stateegiat: konservatiivne ja rohkem konservatiivne

Jaanus Otsa
Foto: Erik Prozes
Ehitus- ja kinnisvaraettevõtja Jaanus Otsa rääkis Äripäeva Äriplaani konverentsil, et lähi aastatel võib minna halvasti või väga halvasti, aga ei pruugi, kui turg jõuab uue dimensioonini.

Mis otsuseid tahad sina ise järgmine aasta langetada??

Ma arvan, et mina ise soovitaksin teistele ja endale, et likviidsus on see plaan, mis toob igal juhul vähem või rohkem edu. Meie siin Eestis, Põhjamaades ja Euroopa Liidus oleme ikkagi osa maailmast ja me ei tea täpselt, mis saab olema Hiinas või Ameerika Ühendriikides. Olen sügavas veendumuses, et kogu majandus on volatiilne. Ma arvan, et järgmine või ülejärgmine aasta toimuvad kas suured või päris suured ja huvitavad sündmused ja parim plaan on olla selleks valmis, heas vormis, ka vaimselt ja istuda rahas.Mis need suured sündmused võiksid olla

Nagu ka juhtivad maailma majanduslehed on kirjutanud, on tegelikult rahatrükkimine toimunud massiivselt. See ei ole andnud soovitud tulemusi. Hindasid on tõepoolest tõstnud aktsiates ja kinnisvaras. Reaalset majanduskasvu pole olnud.

Nüüd see kaua niimoodi edasi minna ei saa. Võib minna väga halvasti, aga ei pruugi minna. Mina usun, et on võimalik, et mingil hetkel tekib teenuste turul täiesti uus dimensioon. Inimeste ürgkapitalistlik soov paremini ja mugavamalt elada ei ole kuhugi kadunud. See viib selleni, et leiatakse võimalusi muuta inimeste elu palju mugavamaks ja kvaliteetsemaks. Ja inimesed on valmis selle eest maksma ja palju maksma. Inimestel ei ole vaja koju rohkem pulki, kuuendat telekat või siis viieteistkümnendat ülikonda, neil on vaja kvaliteetseid teenuseid. Mina loodan, et see viib majanduskasvule. (ingl k raha). On ka üks parem plaan: more conservative, more cash (inlg k rohkem konservatiivne, rohkem raha).

Sain ma õigesti aru, et sa istud pigem rahas ja ei investeeri järgmist aastat silmas pidades? On see nii ja miks?

Ma olen mõelnud selle peale ja mul on kaks plaani. Esimene on konservatiivne: cash

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785