23. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ehituskonsultandid käisid Londonis uusi suhteid loomas

Foto: Shane Walsh
Septembri keskel osales Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu 11-liikmeline juhatuse delegatsioon õppereisil Londonis eesmärgiga soodustada eksporti, tutvuda Suurbritannia ehituskonsultatsiooniteenuste(projekteerimise) turuga ja arendada koostööd.

Külastati insenerifirmat AKT II Limited Consulting Structural and Civil Engineers ja arhitektuuribürood Alma-Nac Architects. Tutvuti nimetatud firmade ehitusprojektidega, samuti uuriti nende kogemusi erinevate materjalide ja tehnoloogiate kasutamise alal. Võeti osa kõrgetasemelisest Suurbritannia Ehituskonsultantide Assotsiatsiooni (ACE) juhatuse koosolekust, kus olid kohal nii ACE juhtivametnikud kui ka firmade juhid. Paaritunnisel koosolekul arutati muuhulgas Euroopa Ehituskonsultantide Föderatsiooni liikmelisuse üle sh. Eesti võimalusi ja huvitatust selles organisatsioonis osalemiseks. ACE esindajad andsid ülevaate Suurbritannia õigusruumist, hoonete energiatõhususest ja mudelprojekteerimisest. Lisaks oli arutlusel elamispinna kriis Londonis ning räägiti vajalikest ehitusmahtudest ja meetmetest elamukriisist ülesaamiseks.

Tutvuti Kings Cross suurarendusega, kus lisaks põhjalikule slaidiesitluse kuulamisele külastati ka erinevaid objekte, mille jooksul saatsid delegatsiooni ACE juhid.

Visiidi käigus saadi asjalikke teadmisi Suurbritannia turu iseärasustest, Suurbritannia firmade ülesehitusest ja töömeetoditest, samuti häid nõuandeid ekspordiks.

Õppereisi jooksul leiti, et Eestil on olemas omad eelised, vajalik kompetents ja oskused, mida välja pakkuda - näiteks e-keskkond ja energiasääst. Oleme veendunud, et suhtlus Suurbritannia arhitektide ja inseneridega intensiivistub, misjärel võiks oodata ka praktilisi koostöö elemente.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785