Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 14. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Adamsoni 3 ümbrikku mantlipärijale

Aivo Adamson
Foto: Eiko Kink
Täna astus Maanteeameti juhi kohale pikaaegselt ehitussektoris tegutsenud ja mitmeid ehitusfirmasid juhtinud Priit Sauk. Ehitusuudised.ee uuris aga eelmiselt juhilt Aivo Adamsonilt, millised kolm ümbrikku ta oma mantlipärijale jättis.

Adamson tunnistas Ehitusuudistele, et kuigi töötab nüüd hoopis teises sektoris, tunneb ta muret kuidas hakkab Maanteeametil edaspidi minema. Päris kolme ümbrikku ta oma eelmise ametiposti mantlipärijale ei jätnud, ent kui oleks pidanud seda tegema, siis oleks olnud need järgmised:

1. Jää visoonile kindlaks

„Sõltumata oma visioonist, peab sul olema kindel ja selge nägemus, kuidas Maanteeameti visiooni ellu viia neid juhtida. Mina läksin Maanteeametisse selge visiooniga asusin neid kindlakäeliselt ellu viima. Arvestada tuleb ka seda, et Maanteeamet on viimasel ajal läbi teinud väga mitmed muudatusi ning seejuures on oluline, et säiliks järjepidevus,“ ütles Adamson.

2. Hoia selgroog tugevana

„Maanteeameti juhina peab sul olema väga tugev selgroog ja suutlikkus seda suhtlemisel nii ehitajate kui riigiga näidata. Ehitajad on partnerid, ent nad on ka kavalad, kes püüavad oma mängureegleid aeg-ajalt peale suruda. Ei tohi lasta ehitajal hakata dikteerima, jää endale lõpuni kindlaks. Maanteeameti ajalugu on piisavalt hästi näidanud, et kui annad ehitajatele järgi, on krimmasjad ukse taga ootamas,“ kommenteeris Adamson.

3. Hoia häid töötajaid ja säilita hea organisatsioonikultuur

„Oluline on pidev töötajate, organisatsiooni kompetentside ning konkurentsivõime kasvatamine. Peamine on stabiilsus,“ lisas Adamson.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785