Adamsoni 3 ümbrikku mantlipärijale

Aivo Adamson  Foto: Eiko Kink

Täna astus Maanteeameti juhi kohale pikaaegselt ehitussektoris tegutsenud ja mitmeid ehitusfirmasid juhtinud Priit Sauk. Ehitusuudised.ee uuris aga eelmiselt juhilt Aivo Adamsonilt, millised kolm ümbrikku ta oma mantlipärijale jättis.

Adamson tunnistas Ehitusuudistele, et kuigi töötab nüüd hoopis teises sektoris, tunneb ta muret kuidas hakkab Maanteeametil edaspidi minema. Päris kolme ümbrikku ta oma eelmise ametiposti mantlipärijale ei jätnud, ent kui oleks pidanud seda tegema, siis oleks olnud need järgmised:

1. Jää visoonile kindlaks

„Sõltumata oma visioonist, peab sul olema kindel ja selge nägemus, kuidas Maanteeameti visiooni ellu viia neid juhtida. Mina läksin Maanteeametisse selge visiooniga asusin neid kindlakäeliselt ellu viima. Arvestada tuleb ka seda, et Maanteeamet on viimasel ajal läbi teinud väga mitmed muudatusi ning seejuures on oluline, et säiliks järjepidevus,“ ütles Adamson.

2. Hoia selgroog tugevana

„Maanteeameti juhina peab sul olema väga tugev selgroog ja suutlikkus seda suhtlemisel nii ehitajate kui riigiga näidata. Ehitajad on partnerid, ent nad on ka kavalad, kes püüavad oma mängureegleid aeg-ajalt peale suruda. Ei tohi lasta ehitajal hakata dikteerima, jää endale lõpuni kindlaks. Maanteeameti ajalugu on piisavalt hästi näidanud, et kui annad ehitajatele järgi, on krimmasjad ukse taga ootamas,“ kommenteeris Adamson.

3. Hoia häid töötajaid ja säilita hea organisatsioonikultuur

„Oluline on pidev töötajate, organisatsiooni kompetentside ning konkurentsivõime kasvatamine. Peamine on stabiilsus,“ lisas Adamson.

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785