2. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RKAS: superministeeriumi uus lahendus toob rohkem sääste

Rahandusministeeriumi lammutamine)
Autor: Raul Mee
Superministeeriumi ühendatud hoone hanke riigi poolne esindaja Riigi Kinnisvara AS (RKAS) usub, et uus arhitektuuri lahendus pakub kõigist eelnevatest parema lõpptulemuse.

"Arhitektuurikonkursi žürii, kuhu kuulusid Eesti Arhitektide Liidu, Riigi Kinnisvara AS-i ja OÜ 2Torni esindajad valisid võistlustööde hulgast välja parima võimaliku lahenduse. Järgnevalt hakatakse arhitektuurikonkursi võidutöö alusel koostama uut projektlahendust. Küll aga kehtib printsiip, et iga värskem lahendus kasutab nii tehnoloogiliselt kui muudest nõuetest (näiteks energiatõhususe osas saavutati ligi 20% parem tulemus) tulenevalt kaasaegsemaid lahendusi ja eelduslikult on ka uuem lahendus parem eelmisest," kommenteeris arhitektuurivõitluse tulemusi RKAS ehitusuudistele.

RKASi sõnul saab rajatava ühishoone töökeskkonna kvaliteet ja energiatõhusus olema varasemast olukorraga võrreldes kindlasti märgatavalt parem.

"Riigile kui tellijale uus arhitektuurikonkurss projekti kallimaks ei tee, sest nagu ka valmimistähtaeg oli ka üürihind üks hanketingimusi. Kui projekt läheb kallimaks, siis see on arendaja risk," märkis RKAS.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785