10. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu KEKi kvartal saab moodsama kuue

AS Tartu KEK korraldab Tammelinnas asuvate Riia tänava kruntide arhitektuurivõistluse, mille eesmärgiks on rajada nõukogudeaegse hoonestuse asemele kaasaegne ärikvartal. Kolhoosiehituskontori endises peahoones asuv politseihoone jääb ka tulevikus paika.

Võistlusala suurusega 39 462 m² asub Tammelinna linnaosas. Tartu linna üldplaneeringu kohaselt on Riia 132 krundi juhtfunktsioon riigikaitsemaa, Riia 130 ja Riia 134 kruntidel kahjuliku välismõjuta väike- ja äriettevotete maa. Maa-alal kehtib Riia 132 detailplaneering, mis näeb ette lähikruntide ja kogu kvartali sisese liiklusskeemi. Säilitatakse Riia 132 asuv viiekorruseline Politsei ja Piirivalve Lõuna prefektuuri kasutuses olev büroohoone ning Riia 130 krundil olev lao- ja büroohoone. Üleäänud hooned lammutatakse ja asemele kavandatakse kuni kaheksa uut ärihoonet.

Uue hoonestuse puhul on olulised märksonad meeldiv töö- ja ärikeskkond, linnaruumiline sobivus, atraktiivusus, head parkimis- ja juurdepääsutingimused sõidukitele ja kergliiklejatele, realiseerimise etapiviisilisus, lahenduse ehituslik ja ekspluatatsiooniline ökonoomsus. Hoonete arhitektuur peab olema tänapäevane ja kõrgetasemeline, luues eeldused meeldiva ja mugava töö- ja ärikeskonna tekkeks. 

Võistlus algas 2. juulil. Võistlustoode esitamise tähtaeg on 17. august. Võitjad kuulutatakse välja hiljemalt 28. augustil 2015. 

Võistlusest on kutsutud osa võtma Peeter Pere Arhitektid OÜ, OÜ Tahukas ja Projekt O2 OÜ, kuid osavõtt on avatud kõigile arhitektidele, kellele on antud volitatud arhitekti kutsekvalifikatsioon kutseseaduse mõistes ning arhitektide rühmadele, kus vähemalt ühele arhitektile on antud volitatud arhitekti kvalifikatsioon kutseseaduse mõistes, samuti Eesti Arhitektide Liidu Noortekogu liikmetele.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785