8. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soojustusmaterjalidel tuleohutuses suur roll

Foto: Raul Mee
Viimaste aastate suur tulekahjude ja tules hukkunute arv on suurendanud nõudlust tulekindlate ehitusmaterjalide järele.

Uuemaid soojustusmaterjale valikuga saab tutvuda messil Eesti Ehitab 2015, mis toimub Eesti Näituste messikeskuses 8.-11 aprillil 2015. aastal.

Paroc Eesti juhatuse esimees Kalev Kõnni sõnul on soojustusmaterjali valikul hakanud tarbijad üha rohkem lähtuma tulekindluse ja keskkonnasõbralikkuse aspektist.

Tulekahjud ei ole suureks probleemiks mitte ainult Eestis, vaid ka Euroopa Liidus üldiselt, kus tule tekitatud kahju hinnatakse koguni ühele protsendile SKTst.

 “Viimasel aastal on Eestis olnud mitmeid surmadega lõppenud tulekahjusid, mille puhul oleks tulekindlate ehitusmaterjalide kasutamine sedavõrd traagilise lõpuga sündmusi ennetanud,” lisab Kõnn. Kõnn toob näite, et kahele kõige suuremale inimelu vaenlasele – tekkivale suitsule ja tule kiirele levikule, aitab oluliselt piiri panna kõrgetele tulekindluse standarditele vastavate soojustusmaterjalide kasutamine. 

Näiteks toob Kõnn kivivilla, mille sulamistemperatuur on erakordselt kõrge – umbes 1000 kraadi. See kaitseb konstruktsioone ja väldib tule levikut pika aja jooksul. Mittesüttiva materjalina ei lase kivivill tulel levida ning passiivse tuletõkkena ei vaja hooldamist. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785