Autor: Tõnu Toompark • 7. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: 4-toaliste eluruumide kasutuslubade arv tegi hüppe

Foto: Erik Prozes
2014. aastal lubati statistikaameti andmetel Eestis kasutusse 2756 eluruumi. See moodustab olemasolevast elamufondist 0,4%.

Kasutusse lubatud eluruumidest suurima osa olid 3- ja 4-toalised eluruumid, mis moodustasid kasutusse lubatud eluruumidest vastavalt 27 ja 26%. Kolmandale kohale platseerusid 2-toalised eluruumid 22 protsendiga.

4-toaliste eluruumide suurim osakaal ei tähenda, et äkitselt oleks hakatud suurkortereid ehitama. Nende eluruumide näol on tegemist eelkõige ridaelamute, paarismajade ja ühepereelamutega. Korterite seas on 4-toaline ehk kolme magamistoaga korter pigem erand.

Kasutusse lubatud eluruumide jaotus toalisuse alusel, %

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785