Puit-tüüpmajad tulevad tarbijale lähemale

Arhitektuurikonkursi võitis ARS projekt tööga "Nih
Arhitektuurikonkursi võitis ARS projekt tööga "Nih

Stavangeri lähedal Norras asuvale arenduspiirkonnale suunatud konkursi võitis Eesti arhitektuuribüroo ARS Projekt. Tartu lähedal Ülenurmes asuva arenduspiirkonna konkursi võitis Leedu büroo Paleka.

Rahvusvahelisele arhitektuurivõistlusele laekus 47 lahendust 21 riigist, kaugemad neist Taivanist, Austraaliast ja USAst. Arhitektuurivõistluse korraldasid koostöös veebi-arhitektuurikaubamaja www.katus.eu ning puitmajatootjad Nurban AS ja Kodumaja Kinnisvaraarenduse OÜ. Augustis välja kuulutatud arhitektuurivõistluse eesmärgiks oli leida tänapäevaseid, nutikaid ja kauneid lahendusi kahele arenduspiirkonnale, Svertingstad Gårdile Stavangeri lähedal Norras ning Ülenurme arenduspiirkonnale Tartu lähedal Eestis. Žürii valis välja kolm võidutööd Norra ja kolm Eesti arendustele.

Konkursi peakorraldaja Tiit Silla sõnul on ta katus.eu juhina algusest peale võtnud sihiks meie kõigi elukeskkonna parandamise: "Ma usun, et pole põhjust, miks ka tehases toodetud majad ei võiks olla parima tänapäevase arhitektuuri näited. Arhitektuurikonkursi korraldasimegi selleks, et inspireerida arhitekte looma moodsaid tüüpmajalahendusi Eestis ilmselt kõige enam armastatud materjalist - puidust. Eesti on nimelt Euroopa kõige suurem puitmajaeksportija ja me usume, et Eestist võiks saada eestvedaja ka väärtusliku kaasaegse arhitektuuri ning disaini osas, kui asi puudutab puitmaju."

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed