EETEL: Elektrilevi valed investeeringud maksab kinni tarbija

EETELi juht Are Veski
EETELi juht Are Veski

Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liit (EETEL) analüüsis turul domineeriva Eesti Energia võrguettevõtte Elektrilevi investeerimispoliitikat viimasel kümnendil. Tulemused on jahmatavad, kirjutab Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu tegevjuht Are Veski.

Meie liikmesfirmad kogevad pidevalt, kuidas Elektrilevi tellimusel võetakse suurtes kogustes maha 3-8 aastat vanu õhuliine, mille tegelik tööiga on orienteeruvalt 40 aastat. Mitmed Elektrilevi liiniehitused on tehtud hetkeprobleemide lahendamiseks, pikemat perspektiivi arvestamata. Näiteks tegevused aiandusühistutes pingeprobleemidega. Või suvilate ümberehitamisel elamuteks ja suurest liitujate arvust keskpinge võrgus tekkinud suurte pingelangude lahendamisele suunatud projektid. Lisaks suhteliselt uute alajaamade ja õhuliinide vahetusele toimub lähiaastatel 20 kV üleminekuks juba kolmas kord trafode väljavahetus.

Loe edasi Äripäeva uudisteportaalist.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed