Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 18. märts 2015

EETEL: Elektrilevi valed investeeringud maksab kinni tarbija

EETELi juht Are Veski
Autor: Andres Haabu

Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liit (EETEL) analüüsis turul domineeriva Eesti Energia võrguettevõtte Elektrilevi investeerimispoliitikat viimasel kümnendil. Tulemused on jahmatavad, kirjutab Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu tegevjuht Are Veski.

Meie liikmesfirmad kogevad pidevalt, kuidas Elektrilevi tellimusel võetakse suurtes kogustes maha 3-8 aastat vanu õhuliine, mille tegelik tööiga on orienteeruvalt 40 aastat. Mitmed Elektrilevi liiniehitused on tehtud hetkeprobleemide lahendamiseks, pikemat perspektiivi arvestamata. Näiteks tegevused aiandusühistutes pingeprobleemidega. Või suvilate ümberehitamisel elamuteks ja suurest liitujate arvust keskpinge võrgus tekkinud suurte pingelangude lahendamisele suunatud projektid. Lisaks suhteliselt uute alajaamade ja õhuliinide vahetusele toimub lähiaastatel 20 kV üleminekuks juba kolmas kord trafode väljavahetus.

Loe edasi Äripäeva uudisteportaalist.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688