Autor: Tõnu Toompark • 17. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: kas korterite müügipakkumiste arv on pööranud langusesse?

Autor: Raul Mee
Eelmise aasta lõpus hakkas korterite müügipakkumiste arv vähenema, mis leevendas tihedat konkurentsi kodumüüjate vahel. Küsimus on, kas tegemist on ajutise pakkumise vähenemisega või eelmise aasta esimesest poolest alguse saanud pakkumiste arvu kasvu trendi pöördumisega languse suunas.

2014. aasta kiire pakkumiste arvu tõus suurendas survet korterite hindade alandamisele. Pakkumiste arvu mõningane vähenemine toob neid pingeid vähemaks, kuid pakkumisi on siiski samal tasemel, kus eelmise aasta sügisel.

Pakkumiste kõrge arv on reaalseid tehinguhindu juba allapoole toonud. Eesti korteripakkumiste keskmine hind siiski portaalis KV.EE kerkib. Nõnda samuti tüürib tõusu suunas Tallinna korteripakkumiste keskmine hind.

Tehinguhinnad on siiski allapoole tulnud, sest hinnatase on juba sedavõrd kõrge, kus ostjatel on raske ostuotsust langetada. Seetõttu on tehingute arv langenud, mis vaatamata pakkumiste arvu mõningasele vähenemisele paneb kinnisvaramüõüjad omavahel võistlema.

KV.EE müügipakkumiste arv (vasak telg) ja keskmine hind €/m2, (parem telg): Eesti

KV.EE üüripakkumiste arv (vasak telg) ja keskmine pakkumishind €/m2, (parem telg): Eesti

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785