Statistika: kas korterite müügipakkumiste arv on pööranud langusesse?

Korterelamu
Korterelamu

Eelmise aasta lõpus hakkas korterite müügipakkumiste arv vähenema, mis leevendas tihedat konkurentsi kodumüüjate vahel. Küsimus on, kas tegemist on ajutise pakkumise vähenemisega või eelmise aasta esimesest poolest alguse saanud pakkumiste arvu kasvu trendi pöördumisega languse suunas.

2014. aasta kiire pakkumiste arvu tõus suurendas survet korterite hindade alandamisele. Pakkumiste arvu mõningane vähenemine toob neid pingeid vähemaks, kuid pakkumisi on siiski samal tasemel, kus eelmise aasta sügisel.

Pakkumiste kõrge arv on reaalseid tehinguhindu juba allapoole toonud. Eesti korteripakkumiste keskmine hind siiski portaalis KV.EE kerkib. Nõnda samuti tüürib tõusu suunas Tallinna korteripakkumiste keskmine hind.

Tehinguhinnad on siiski allapoole tulnud, sest hinnatase on juba sedavõrd kõrge, kus ostjatel on raske ostuotsust langetada. Seetõttu on tehingute arv langenud, mis vaatamata pakkumiste arvu mõningasele vähenemisele paneb kinnisvaramüõüjad omavahel võistlema.

KV.EE müügipakkumiste arv (vasak telg) ja keskmine hind €/m2, (parem telg): Eesti

KV.EE müügipakkumiste arv (vasak telg) ja keskmine hind €/m2, (parem telg): Eesti

KV.EE üüripakkumiste arv (vasak telg) ja keskmine pakkumishind €/m2, (parem telg): Eesti

KV.EE üüripakkumiste arv (vasak telg) ja keskmine pakkumishind €/m2, (parem telg): Eesti

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed