Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 9. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

East Capital ostab Mustamäe Keskuse

Foto: Novarc Grupp AS
East Capitali hallatav kinnisvarafond East Capital Baltic Property Fund II teatas, et on sõlminud kokkuleppe Tallinnasse ehitatava Mustamäe Keskuse ostmiseks. Lepingu üksikasjad ei kuulu avaldamisele enne tehingu lõpuleviimist.

Tehingut nõustas ostja ehk East Capitali poolt advokaadibüroo Sorainen ning müüja poolt Eesti kapitalil põhinev finantsnõustamise ja investeeringute juhtimisega tegelev investeerimispanganduse ettevõte Redgate Capital ning advokaadibüroo Borenius.

Mustamäe Keskuse ehitajateks on OÜ Astlanda Ehitus ja Eventus Ehitus OÜ. Ehitust finantseerib Swedbank.

2012. aastal asutatud East Capital Baltic Property Fund II investeerib ärikinnisvarasse Balti riikides. Täna on fondil investeeringuid kõikides Balti riikide pealinnades – Tallinnas, Riias ja Vilniuses. Fond keskendub kinnisvarale parimates asukohtades, pikaajaliste üürnike ja jätkusuutlikke üüritingimustega.

Mustamäe tee ja Tammsaare tee nurgal, kus veel hiljaaegu laiutasid vanad garaažid, peaks aasta lõpuks kerkima uus kaubanduskeskus, mille ostmiseks senistelt omanikelt ISA Investeeringutelt, Torres Holdingult ja Tallinna Tehnopargilt sõlmis East Capital juba eellepingu ära.

East Capital Real Estate tegevjuhi Madis Raidma sõnul on tegu linna ühel tuiksoonel asuva keskusega, mis on atraktiivne investeering ja oluline lisa East Capitali kinnisvaraportfelli, mille maht Baltikumis on täna üle 300 miljoni euro, 250 000 ruutmeetri ja 500 üürniku.

“Tegemist on uue kontseptsiooniga kaubanduskeskusega, kus on oluline rõhk meelelahutusel ja ajaveetmise võimalustel. Keskuse üheks olulisemaks tõmbenumbriks saab olema Baltikumi kõige uuem kobarkino,” lisas Raidma.

Mustamäe Keskuse juhatuse liikme Hannes Raagi sõnul muudab sõlmitud tehingu eriliseks fakt, et rahvusvaheline fond ostab kinnisvara, millel pole täna veel nurgakivigi.

“Meie ülesanne on aasta lõpus uuele omanikule üle anda selge konkurentsieelisega kvaliteetselt ehitatud ostu- ja meelelahutuskeskus koos tugevate üürnikega. Oleme endas kindlad, kuna ehitustööd on graafikus ja 95% keskuse pindadest oli lepingutega kaetud juba 2014. aasta detsembris ehk aasta enne avamist,” kommenteeris Raag.

Mustamäe Keskuse müüjaks on Eesti kapitalil põhinevad ettevõtted: ISA Investeeringud, Torres Holding ja Tallinna Tehnopark.

Tammsaare tee äärde, Sõpruse puiestee ja Mustamäe tee vahelisele alale rajatava Mustamäe Keskuse ehitustööd lõppevad detsembris 2015. Keskuse üldpind on kokku üle 21 000 ruutmeetri millest üüripind moodustab ca 13 500 ruutmeetrit. Keskuse olulisemateks üürnikeks on Rimi, läbi nelja korruse kõrguv Baltimaade moodsaim Apollo kobarkino ja raamatupood, spordiklubi MyFitness ning üle 2000 ruutmeetril asuvad söögikohad. 

 

Foto: Novarc Grupp AS
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785