20. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gasell EstNor käivitas uue palkmajatehase

Eelmisel aastal Gaselli tiitliga pärjatud EstNor käivitas aasta alguses uue palkmajatehase Harjumaal. Ettevõtte hinnangul võimaldab uus tootmishoone efektiivsuse kasvu.

Käsitöö-palkmajade tootmiseks projekteeritud tehases on 1400 m² tootmispinda ja paikneb see EstNor`i vanematest tootmishoonetest vaid paarisaja meetri kaugusel.

Tänaseks on EstNor’il Kiilis 3200 m² tootmispinda, millest 1800 m²  kasutatakse elementmajade tootmiseks ja 14000 m² käsitöö- palkmajade tootmiseks. Lisaks paikneb Kiilis ettevõtte kontor.

Uus tehas sai rajatud eesmärgiga kolida kogu EstNor`i tootmine Kiili. Veel kolm aastat tagasi asusid EstNor`i majatehased üle Eesti laiali. Lisaks Kiili tehasele toodeti maju ka Harkus ja Siimustis ning kontorit renditi Tallinnas. Aastal 2012 ehitati Kiili uus elementmajatehas ja kontorihoone ning nüüd kaks aastat hiljem ka palkmajatehas.

“Logistika ja tööprotsessi kontrolli mõttes oli see ainuõige otsus,” kommenteerib ettevõtte tegevjuht ja omanik Renee Mikomägi. Uue hoone ehitus oli osaliselt tingitud reaalsest vajadusest. Tellimuste arv kasvab ja uus tehas võimaldab oluliselt suuremat tootlikust.

“Lisaks on tegu kaasaegsete hoonetega, mis on juba  algselt projekteeritud majatehasteks- tootmine muutub märksa efektiivsemaks,” lisab Mikomägi.

Tehases on kaks telferkraanat, mis jäävad palkmaja ehitajate kasutusse  ning kaks sammaskraanat, mille abil toimub palgi ettevalmistamine. Töötajatel on kaasaegsed töötingimused, nõuetele vastavad puhke- ja riietusruumid. Uues tehases hakkab tööle 12 inimest ja see võimaldab toota kahte maja korraga.

Ettevõtte kogukäive oli eelmisel aastal 4,2 mln eurot ja 2015. aasta prognoositav käive on minimaalselt 5 mln eurot. Ettevõte annab tööd 47-le inimesele.

EstNor`ile omastati  2014. aasta lõpus tunnustus „Eesti Gasellettevõte 2015“.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785