Autor: Birjo Must • 7. november 2014

Nordeconi kasum kukkus 60%

Nordeconi käive kukkus kolmandas kvartalis võrreldes mullusega pea kümnendiku võrra ning puhaskasum langes 60%, vahendab Äripäev.

Nordeconi üheksa kuu käive oli 120,9 miljonit eurot ja käive kukkus aastaga kümnendiku võrra.

„Nõudluse oodatavat vähenemist ja sellega kaasnevat konkurentsisurvet on juhtkond teadvustanud juba varasematel perioodidel ning võtnud selles osas tarvitusele abinõud, et vähenevate mahtude juures kasumlikkust säilitada,“ märgiti aruandes.

Samas kasvasid ettevõtte üldhalduskulud aastaga 12%, 4 miljonile eurole. Kulude kasvu põhjendatakse töötasude kasvuga ja ja kolmandas kvartalis majandustulemuste põhjal arvestatud kulueraldiste kajastamisega.

Käibe langust põhjendab ettevõtte juhtkond asjaoluga, et möödunud aastal oli mitmeid suuremahulisi teedeehituse projekte ning märgatavalt suuremas mahus Euroopa liidu struktuurifondide toetatud projekte. Samas kinnitati aruandes, et tänavu on oodatult suurenenud hoonete segmendi müügitulud, kuna eratellijatega sõlmitud lepingute arv kasvas.

Loe pikemalt Äripäeva uudisteportaalist.

                                                  REGISTREERU JUBA TÄNA

                                                           LISAINFO SIIT

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688