NCC Ehitus paneb pillid kotti

Juba teine maailmatasemel ehitushiid lõpetab Eestis tegevuse. Selle aasta lõpus lõpetab Eestis tegevuse juba teine suur ehitusfirma NCC Ehitus AS. Mõni aeg tagasi teatas siinselt turult lahkumisest ka nende konkurent Skanska.

NCC Ehitus kuulub soomlastele, olles NCC Rakennus tütarettevõte. “Omanikud lihtsalt otsustasid nii,” jäi firma juhataja Toomas Alle seda sammu kommenteerides kidakeelseks, lisades, et NCC Elamuarendus OÜ jääb alles.

Igas riigis liidetakse tütarfirmad ühte ettevõttesse. Seega keskendub firma edaspidi elamuarendusele, jäädes vaid oma arendustele ehitama. Seni on see NCC Housing tegevdirektori Timo Riismaa sõnul Saksamaal NCC kontsernile edu toonud.

Tänavu 20. novembril ilmuvas Äripäeva Ehitusfirmade TOPis on NCC Ehitus 8. kohal. Firma on 22,8 mln eurose käibega 20 suurema ehitusfirma hulgas.

NCC Ehitus on seni ehitamise ja kinnisvaraarendamisega tegelnud põhiliselt Tallinnas ja lähiümbruses. Ettevõtte suurim objekt on umbes 50 000 ruutmeetrise netopinnaga Ülemiste kaubanduskeskuse projekteerimine ja ehitamine.

Skanska Oy peadirektori asetäitja Tuomas Särkilahti põhjendas ehitusfirmade TOPis 15. kohta hoidva Skanska tegevuse lõpetamist Eesti ehitusturu väiksuse, suurte kõikumiste ja väga tiheda konkurentsiga.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785