30. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

50 euroga kinnisvaraärisse: avati uus kinnisvaraprojektide ühisrahastuskeskkond

Eestis käivitati kinnisvaraprojektide ühisrahastuskeskkond Estateguru, kus tavainimesed ja ettevõtted saavad väikeste summadega käivitada kinnisvaraprojekte ja teenida oma investeeringult aastas 5 – 18 protsendilise tootluse.

Esimeste objektidena on võimalik investeerida näiteks uude elamuarendusse Viimsis, ärihoonesse Tallinnas ning rendikorteritesse Lasnamäel.

Väikeinvestorite ergutamine

Estateguru asutaja ja partneri Marek Pärteli sõnul on EstateGuru eesmärk minna pankadest mööda ja viia kokku väikeinvestorid ning arendajad.

“Tegemist on hooandja-laadse ühisrahastuse keskkonnaga, mis võimaldab era- ja juriidilistel isikutel investeerida kinnisvaraprojektidesse ja teenida igakuist korralikku intressi. Arendajad ja kinnisvara tagatisel laenajad saavad aga ligipääsu soodsatele laenuvõimalustele,” ütles Pärtel.

Marek Pärteli sõnul seisab eestlaste pangaarvetel ligi kuus miljardit eurot, mida sööb iga kuu pangaintressidest kordades kõrgem inflatsioon.

Algust saab teha 50 euroga

“Maailma üks kindlaim varaklass on kinnisvara, kuid sellesse on kõrge sisenemishinna tõttu tavainimesel keeruline raha paigutada, sest näiteks 1000 euroga ju midagi osta ei saa. Läbi Estateguru platvormi saavad kinnisvara tagatisel investeerida kõik, kel vähemalt 50 eurot vaba raha,” ütles Pärtel ja lisas, et portaalil on juba paarsada kasutajat ning investeeringu tegemine on lihtne ja võtab paar minutit.

„Üritame pakkuda erineva sisu ja mahuga investeerimisobjekte, et investoril oleks võimalik valida ja oma riske hajutada,“ märkis Pärtel ja lisas, et mujal maailmas on kinnisvara ühisrahastamine järjest populaarsem ning selle maht ületab tänavu 10 miljardi dollari piiri.

Kõik platvormi pakutavad investeerimisvõimalused on eelnevalt läbinud põhjaliku taustakontrolli nii tagatisvara väärtuse kui krediidikõlbulikkuse osas. EstateGuru keskkonnas tagatakse kõik laenud kinnisvara hüpoteegiga, mida hoiab investorite nimel sõltumatu tagatisagent.

EstateGuru eesmärk on järgmise aasta lõpuks saada rahastatud vähemalt 30 projekti.

 

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785