Kadrin Karner • 1 oktoober 2014

Välisturg soojendab talve üles

Madalseisus ehitusturule vaatamata kavatseb majaehitaja Seve Ehituse AS jõuda tänavu rekordkäibeni. "Juuni, juuli ja august olid meil rekordkuud ettevõtte ajaloos," ütles ettevõtte juhatuse liige ja müügiosakonna juht Henri Enniste.

Enniste sõnul tehakse teisel poolaastal tasa aasta alguse tagasihoidlik tulemus. "Kokkuvõttes peaks meil tulema rekordaasta," ütles ta ja avaldas lootust, et aastakäibeks kujuneb 7–7,5 miljonit eurot. Tuleval aastal loodetakse sedagi ületada.

Tänavu esimesel poolaastal pistis Seve Ehituse AS rinda Põhja-Norra karmi kliimaga. Soojad ilmad saabusid äärmiselt hilja ja seeõttu lükkus edasi pea 90% tellidu majade ehitusest. "Käisin mai viimasel nädalal Hammerfestis ja seal oli veel 30 sentimeetrit lund," rääkis Enniste.

Ehitusfirma kasum jääb Enniste sõnul 2012. aasta tulemusele veidi alla. Probleeme tekitabki hooajalisus. "Kui saame uute turgude lisandumisega sesoonsuse kontrolli alla, ei imestaks, kui lähema kolme aasta võrdluses kasvaks käive möödunud aastaga võrreldes kaks korda," ütles Enniste.

Loe pikemalt 1. oktoobri Äripäevast.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785