Autor: Kadrin Karner • 1. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EstNor plaanib siseneda Rootsi turule

EstNor OÜ tegevjuhi Renee Mikomägi sõnul plaanib ettevõte sel aastal siseneda jõuliselt pärast edu Norra turul Rootsi turule.

"Meil on sel aastal hästi läinud. Kogu meie toodang läheb ekspordiks ning põhiturg on Norra, kus oleme ennast 14 aasta jooksul korralikult kinnitanud. Sel aastal ekspordime Norra 35 maja, millest osa on mitmepereelamud – ridaelamud ja paarismajad. Majad püstitab meie tütarettevõte, mis on registreeritud Norras ja kus töötab 18 Eesti puuseppa. Kokku annavad meie grupi ettevõtted tööd 49 inimesele. Prognoosime, et meie selle aasta käive on 4,5 miljonit eurot, ületades eelmise aasta 3,6 miljoni eurost tulemust. Selle aasta kasuminumbrit on veel keeruline prognoosida," räägib Mikomägi.

"Praegu tegeleme detsembris valmiva uue tehase ehitamisega ja järgmisel aastal peaks meie tootmisvõimsus veelgi tõusma, koos sellega ka käive. Praegu on meie tootmisüksused kuni veebruarini välja müüdud, mis näitab selgelt uue tehase vajalikkust. Meie järgmiste aastate põhituruks jääb kindlasti Norra, kuid plaan on jõuliselt siseneda ka Rootsi turule – oleme seal aastate jooksul ehitanud 25–30 maja ning järgnevatel aastatel on plaan seda arvu oluliselt suurendada. Oleme kaasanud juba müügiinimese Rootsi turu jaoks ning saanud mõned olulised kontaktid, kellega tööle hakata," lisas ta.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785