Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 11. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mainor Ülemiste võimas tulemus

Ülemiste City ärilinnaku arendaja Mainor Ülemiste ASi 2014. aasta esimese poolaasta käive kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 28% ja puhaskasum 101%. 

Ettevõtte käesoleva aasta esimese kuue kuu käive ulatus 1,6 miljoni euroni ja puhaskasum moodustas 3,6 miljonit eurot. “Suure kasumikasvu taga oli ka korralik finantstulu Technopolis Ülemiste ASist, millest Mainor Ülemiste omab 49%,” selgitas ettevõte juhatuse esimees Margus Nõlvak . Tema sõnul tulenes Mainor Ülemiste tubli kasv linnaku kiirest arengust ja varasematest investeeringutest üüripindade mahu suurendamisse.

Mainor Ülemiste investeeris aasta esimese kuue kuu jooksul 4,7 miljonit eurot, mida on 54% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. 2014. aasta esimeses pooles valmis ja anti üle E-profiili kontorihoone. Samuti on tänaseks valminud ja üle antud 2600-ruutmeetrine Elcogeni büroo- ja tootmishoone, kus hakatakse tootma tahkoksiid-kütuseelemente, mida kasutatakse elektri tootmiseks kõrge kasuteguriga energiamuundamisseadmetes.

Uued projektid?

Nõlvak kinnitas, et Mainor Ülemiste jätkab investeerimist ja uute projektide arendamist. “Kavas on alustada 14 000-ruutmeetrise renditava pinnaga uue kontorihoone ehitamist järgmisel aastal, lähikuudel on valmimas võimla ning alustatakse Valukoja 7 juurdeehitust,” tutvustas Nõlvak uusi arenguid Ülemiste Citys.

Ülemiste City on Tallinna lennujaama kõrval asuvale endise Dvigateli tehase territooriumile loodud linnaosa. 36 hektaril on välja ehitatud 91 000 ruutmeetrit üüritavat büroopinda, kus 271 ettevõttes töötab 6100 inimest.

2025. aastaks plaanitakse rajada kokku 200 000 ruutmeetrit büroopinda, 125 000 ruutmeetrit kortereid, spordikompleks, kultuurikeskus, pargid ja kohvikud. Ülemiste City linnaosa arendavad Mainor Ülemiste AS ja Technopolis Ülemiste AS.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785