18. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kopli liinide arendusprojekt läheb uuele katsele

Ligi 17 hektariline maatükk Tallinnas Kopli poolsaarel, kuhu plaanitakse rajada endiste Kopli liinide asemel uus elamupiirkond, läheb peale kevadel luhtunud müügipakkumust uuele katsele.

Selle aasta alguses oli Tallinna linn kindel, et Kopli liinide arenduspiirkond on ostja leidnud. Paraku Suurbritannia firma Ransome´s Trading Holding Company Ltd ei teinud teises voorus pakkumist, sest ettevõtte Eesti esindaja Eva Kamsi sõnul tekkis juriidiline probleem.

Ransome's Trading Holding Company Ltd omanik Paul Cooke avaldas soovi teha pakkusmust hanke teises voorus, ent seda teise Cooke'ile kuulunud ettevõtte alt. See oli aga vastuolus välja kuulutatud hanke reeglitega, kus polnud võimalik ettevõtet vahetada.

Järgmisele katsele

Nüüd on Tallinna Linnavaraamet välja kuulutanud uue kombineeriud pakkumiste esimese vooru. Ligi 17 hetkarilisele maatükile oodatakse ostupakkumisi kuni 18. novembrini. Pakkumiste alghinnaks on Linnavaraamet määranud 1,5 miljonit eurot.

Praeguse detailplaneeringu on koostanud RAAM Arhitektid OÜ.

 

 

Kopliliinide tulevik - detailplaneeringu eskiisprojekt
Foto: Tallinna Linnavaraamet
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785