13. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vahter: riik ei mõista, et buum on läbi

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul näitab nii käibemaksu kahanev laekumine, naaberriikide majandusseis ja koduse kinnisvaraturu olukord, et on aeg kuludele pidurit tõmmata.

Vahteri sõnul on riigitöötajate palgad nii kõrgeks läinud, et erasektoris pole enam võimalik samaväärset pakkuda.

Palgad viivad erasektorist töötajaid

“Paar aastat tagasi olid palgad riigi- ja erasektoris sarnased ja inimeste liikumine tasakaalus. Praegu olen nii mina kui äripartnerid inimesi värvates märganud, et riigisektoris makstakse lisaks põhipalgale tegelikult iga aasta mitme kuutasu jagu poolvarjatud boonuseid juurde,” ütles Vahter ja lisas, et raskeim on tööjõu osas konkureerida riigile kuuluvate ettevõtetega, kus reaalset palgakulu on lihtne varjata.

“Minu hinnangul ei ole normaalne, et organisatsioon maksab tervele osakonnale võrdselt tulemustasu kohaletulemise eest, sest inimeste panus on alati erinev. Suvalise boonusega lojaalsuse ostmine pole riigimehelik, alandab tulemuslikkust ja konkurentsivõimet,” ütles Vahter.

Riik ei näita eeskuju

“Riigiettevõtted ei näita majanduslanguses just parimat eeskuju. Näiteks kui maanteeametilt kärbitakse 8 miljonit, siis vastusammuna tõstis organisatsioon töötajate palkasid. Ükski erasektori ettevõte ei saa lubada, et olukorras, kus raha ja tööd jääb vähemaks, tõstetakse kontoritöötaja palka poole võrra,” ütles Vahter.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785