Autor: Elen Luht • 2. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Passiivmaja ehitaja mõtleb endale ja keskkonnale

Väikesed arved ja hoone looduslikkus on vaid murdosa mõistetest, mis passiivmajast rääkides esile kerkivad. Oma Maja vaatab üle, mida tähendab passiivmaja.

Hoone energiatõhusus ning kõik see, mis sellega suuremal või väiksemal määral kaasas käib, tõuseb järjest enam päevakorda. Inimesel, kes igapäevaselt ehituse või ehitusfüüsikaga kokku ei puutu, on küllaltki raske selles valdkonnas orienteeruda, kirjutab 5. mail ilmuv Äripäeva ajakiri Oma Maja.

“Kui inimene soovib heas usus soetada või ehitada võimalikult energiasäästlikku kodu, siis tuleb tal arvestada asjaoluga, et mõisted, mis kinnisvaraturul liiguvad, võivad kohati üsna segadusse ajada,” ütleb Tartu Ülikooli Tehnoloogiainstituudi energiatõhusa ehituse tuumiklabori spetsialist ning passiivmajade projekteerimise ja ehitusega tegeleva Sense Concepti projektijuht Margus Valge.

Valge toob esile levinumad mõisted nagu passiivmaja, madala energiatarbega hoone, liginullenergiamaja, B-klassi maja jne. Sellises olukorras soovitab ta alati konsulteerida spetsialistiga, kes kõiki mõisteid selgitada oskaks ning ühtlasi annaks adekvaatset nõu, kuidas eesmärgi saavutamine võimalikult lihtsaks muuta.

Pikemalt loe 5. mail ilmuvast Äripäeva lisast Oma maja.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785