Autorid: Lauri Leet, Lauri Leet, kaasautor • 24. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stockholmi linnapea: piirkonda investeeritakse 90 miljonit eurot

Nordbyggi messil avaldas Stockholmi meer Sten Nordin lühidalt  linna ambitsioonikast eluasemeprojektist kui ka üldistest investeeringutest.

"Stockholm on üks Euroopa kiiremini kasvavaid regioone. Kasvamise kiirusest on aga veel olulisem asjaolu, kuidas Stockholm kasvab. Oleme siin võrdselt investeerinud muu hulgas keskkonnaalastesse ja sotsiaalsetesse ehitusprojektidesse. Tõde on see, et Stockholmis on eluasemepuudus ning seega on seatud ambitsioonikas eesmärk: rajada aastaks 2040 siia juurde 140 000 korterit," rääkis Nordin.

"Ehitatakse ka Rootsi suurimat infrastruktuuriprojekti – oleme lõpetamas Stockholmi lähirongiliinide jaoks 16 km pikkuse tunneli ehitust Stockholmi kesklinna alt läbi. Tänu kasutatud tehnoloogilistele kõrglahendustele on hea meel teatada, et selle ehitusega ollakse nii eelarves kui ka ajagraafikust ees," lisas linnapea.

Kokku investeeritakse Stockholmi piirkonda 2020. aastaks hinnanguliselt 90 miljardit eurot.

Pikemalt loe Nordbygggi messist 12. mail ilmuvast ajakirjast "Ehitaja"

Telli ajakiri

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785