Ülemiste ärilinnaku puhaskasum kasvas 86 protsenti

Ülemiste City ärilinnakut arendava AS Technopolis Ülemiste puhaskasum kasvas aastases võrdluses 85,9 protsenti 4,3 miljoni euroni. Firma müügitulu kasvas 2013. aastal võrreldes 2012. aastaga 14,8 protsenti ulatudes 5,6 miljoni euroni, teatas ettevõte.

„Liialdamata võib öelda, et möödunud aasta oli ettevõttele väga edukas. Me suutsime hüppeliselt kasvatada nii müügitulu kui ka kasumit,“ ütles AS Technopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov. Ettevõtte heade tulemuste taga on Jostovi sõnul esmalt kindlasti paranenud turuolukord, mis annab rentnikele tuleviku suhtes kindlustunnet, lubades neil laieneda ja pinda juurde rentida.

„Kui aasta eest olime seisus, kus olemasolevad äripinnad olid pea sajaprotsendiliselt välja renditud ning võis tunduda, et kasvule tuleb kohe lagi ette, siis tegelikult see nii ei ole – möödunud aasta lõpul valminud Ragnar Nurkse nimeline kolmiktorn kasvatas linnakus pakutava büroopinna mahtu 50%,“ ütles Jostov. „Täna on ASi Technopolis Ülemiste hallata ja arendada 13% kogu Tallinna büroopindadest.“

Jostovi sõnul on eduka aasta taganud mõistlik majandamine, kus ka kulupool range kontrolli alla võetud. „Oma osa kasumlikkuse kasvus on kindlasti selles, et suutsime tegevuskulud kontrolli all hoida, neid isegi veidi vähendada,“ nentis Jostov. „Eelmise aasta headele majandustulemustele tuginedes otsustasid omanikud maksta ka 1,2 miljonit eurot brutodividende."

Äsja algasid Ülemiste Citys kunagise Dvigateli salajase metallitootmiskompleksi lammutustööd, mis kestavad kuni kuus kuud ja selle tulemusel muutub linnak möödujaile tunduvalt avatumaks. Ettevõtte järgmine suurem arendusprojekt on Lõõtsa tn 5 asuva uue 13-korruselise büroohoone ehitus, millega alustatakse teises kvartalis.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed