31. märts 2014

Nordecon ja KOKO said rahvusvahelise rekonstrueerimise hõbemedali

Lennusadama restaureerimine tõi KOKO arhitektidele mainekalt rahvusvaheliselt konkursilt DOMUS International Award for Restoration and Conservation 2013 hõbemedali, eraldi tunnustuse pälvis konkursil Nordecon AS märkimisväärse restaureerimis- ja ehitustöö eest.

„Lennusadam oli Nordeconile erakordne ehitusobjekt igas mõttes, millesarnast vaevalt kunagi edaspidi kohtab,“ tõdes Nordecon ASi juhatuse esimees Jaano Vink. „Mistahes tunnustus ehitaja tööle, liiatigi veel rahvusvaheline auhind, valmistab siirast heameelt ning paneb tänulikkusega meenutama kõiki neid koostööpartnereid ja ehitusmehi, kes suutsid ülipingelises keskkonnas säilitada külma närvi ja teotahte ning keskendusid kvaliteetsele sooritusele. Tuleb välja, et tulemuslikult.“

 International Domus Award on Itaalia Ferrara Ülikooli arhitektuuriosakonna poolt koostöös Fassa Bartologa (ehitusmaterjalide ja -lahendustega tegelev firma) väljaantav restaureerimise ja konserveerimise auhind.

Auhinna peamine eesmärk on koondada laia publiku tähelepanu arhitektuursetele restaureerimisprojektidele, kus on tundlikult kasutatud klassikalise restaureerimise põhimõtteid, mida tunnustab teaduskogukond, aga ka moodsamaid väljendusvorme.

 Auhind antakse välja iga-aastaselt ning kahes kategoorias – valminud tööd ja uurimustööd. Sel aastal antakse auhinda neljandat korda ning kokku laekus üle 150 projekti üle terve maailma.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688